Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Előzetesbe került az M5-ös gyilkosság gyanúsítottja

2017.12.22. 12:57

Harminc napra jogerősen elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság annak az 52 éves német állampolgárságú férfinak, aki az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében december 5-én megölte bolgár ismerősét. Az Ausztriában élő férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint a férfi elhatározta, hogy megöli az ismerősét, aki nem fizette vissza a korábban neki adott kölcsönöket. Miután megtudta, hogy a férfi Ausztriából Bulgáriába utazik, magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, és a magyar határra hajtott, hogy ott várja be. Onnan gépkocsival követte a bolgár férfi autóját egészen az M5-ös autópálya csengelei pihenőjéig.

Itt megvárta, amíg a bolgár férfi elalszik, majd az ajtó üvegén bekopogott. A bolgár férfi megpróbált a helyszínről elhajtani, erre a német férfi rálőtt. A bolgár férfinak még annyi ereje volt, hogy a pihenőből az autópályára hajtott, azonban ott a leállósávban megállt és meghalt. Az életveszélyes állapotban lévő osztrák utasa életét az időben elvégzett műtéti beavatkozás mentette meg.

A német férfi visszatért Ausztriába, ahol másnap elfogták. A férfit csütörtökön adták ki a magyar hatóságoknak, írja az MTI.