Szilvia
5 °C
16 °C

Vádat emeltek az M5-ösön rendőröket gázoló kamionossal szemben

D  MI20170213001
2018.01.03. 10:54

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat egy kamionsofőrrel szemben, aki az M5-ös autópálya leállósávjában éppen igazoltatást végző rendőröket sodort el tavaly februárban.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség közleménye szerint a kamionos „2017. február 13-án 9 óra előtt az M5 autópályán haladt Budapestről Szeged felé közel 83-85 km/h sebességgel. Amikor járművel az autópálya 23 kilométerszelvényéhez ért, a férfi nem az útra, a vezetésre figyelt, hanem a rádiót próbálta új frekvenciára hangolni. Emiatt nem tartotta az út vonalvezetését, hanem a leállósávba hajtott, ahol éppen rendőri intézkedés folyt”.

Az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó 47 éves román állampolgárságú kamionsofőr a Budakörnyéki Járásbíróság folyosóján 2017. február 15-én.
Az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó 47 éves román állampolgárságú kamionsofőr a Budakörnyéki Járásbíróság folyosóján 2017. február 15-én.
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A leállósávban tehát egy civil, de megkülönböztető fényjelzését működtető szolgálati gépkocsi és egy másik személygépkocsi állt. Az ellenőrzött jármű utasa az autóban ült, a biztonsági öve be volt kapcsolva. Az intézkedő rendőrök a járművek mellett álltak. A vádlott a kamionnal hátulról nekiütközött a leállósávban álló személygépkocsinak, az pedig a rendőrök szolgálati gépkocsijának. A személygépkocsi megpördült, majd az árokban megállt.

A kamion a szolgálati járművet még maga előtt tolta, ami aztán a vadvédő hálónak ütközve állt meg. A kamion a járművek mellett álló rendőröket elsodorta. A balesetben egy rendőrnő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, az igazoltatott jármű vezetője, és a másik rendőr pedig súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott bűnösségéről a Dabasi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: a baleset helyszíne (Mihádák Zoltán / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?