Gyerekbántalmazás miatt kirúgták a hetesi iskola igazgatóját

2018.01.09. 08:38

Elbocsátották állásából a hetesi általános iskola igazgatóját, aki könyvvel vert fejbe és a táblának is lökött egy diákot, írja a Sonline.

Az eset még karácsony előtt történt, amiről a Klebelsberg Központ kaposvári tankerülete te  az új év második napján értesült, és azonnali vizsgálatot rendelt el.  Az általános iskola vezetője tagadta az újabb esetet, a diákok azonban megerősítették a tanuló bántalmazását.

A Népszava hétfőn azt írta: az iskolában már több gyermekbántalmazási ügy történt. Korábban a kaposvári járásbíróság jogerősen egy év öt hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és eltiltotta a hivatása gyakorláasától a somogyi falu iskolájának napközis tanítóját. A helyettesítő tornatanárként is dolgozó férfit többrendbeli bántalmazás és védekezésre képtelen személy elleni könnyű testi sértés miatt ítélték el.

Kiderült az is, hogy az iskola igazgatójának  is volt már gyermekbántalmazási ügye, emiatt az ügyészség megrovásban részesítette őt.  

A lap szerint a vizsgálat során az intézményvezető tagadta az újabb esetet, az osztályban tanuló gyerekek viszont megerősítették diáktársuk bántalmazását.