Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vásárhelyi plébános beáll a fideszes jelölt mögé

2018.01.12. 17:35

Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános a hétvégén hirdeti ki útmutatását mindkét római katolikus templomban, hogy ne Márki-Zay Péter ellenzéki támogatású független jelöltre szavazzanak a hívek a február 25-i időközi polgármester-választáson, közölte a Vásárhely24

A lapnak azt nyilatkozta Németh, hogy "a leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól". Szerinte felháborító volt, amit a független jelölt a HírTv-ben előadott. „Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény". Szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. „Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.”

A lap szerint a római katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, "mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak". Márki Zay amúgy a plébánia világi vezetője.

Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István Király Plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású, "tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát", írja a lap. „Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” – mondta Németh László.

Márki-Zay erre reagálva a Facebookon jelentette be, hogy közös imára hívja a támogatóit a vasárnapi misére, hogy együtt imádkozzanak "a megbékélésért, az egyház egységéért".