Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Álrendőrök raboltak ki egy idős házaspárt

2018.01.17. 11:02

Még másfél éve két idős embert támadtak meg álrendőrök Budapesten, akik 230 000 forint kárt okoztak. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a két férfi úgy jutott be egy lakásba, hogy azt mondták, rendőrök, és házkutatást tartanak, ezután egy "fegyvernek tűnő tárggyal" a sértettekre támadtak, megkötözték őket, és a lakást kifosztották.

A vádirat szerint a vádlottak 2016. november 14-én reggel jelentek meg a XIII. kerületi lakásnál, és az ott tartózkodó időskorú - 77 és 84 éves - sértettekre támadtak.

Az idős férfiakat a fürdőszobába terelték, és a mindekettőjük kezét műanyag gyorskötözővel összekötözték, majd a fürdőszoba ajtaját eltorlaszolták. Ezt követően a vádlottak értékeket keresve átkutatták a lakást, majd a talált készpénzt, mobiltelefont, laptopot magukhoz vették és távoztak a helyszínről.

"A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben két rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, mely bűncselekmény büntetési tételének felső határa tizenöt évig terjedő szabadságvesztés".