Judit
2 °C
7 °C

Egyre rejtélyesebb a Kállósemjénnél talált "migránscsempész" ukrán repülő

2018.01.17. 12:13

Egy repülőgépet találtak a szántásban kedden Kállósemjénnél. A rendőrség szerint a gépen bevándorlókat csempésztek Magyarországra. "Az An-2-es leszállási helyétől nem messze lévő község templomkertjében nyolc vietnami állampolgárra bukkantak, valamint az egyik helyközi autóbuszjáraton további három, magát afgán állampolgárnak valló külföldit fogtak el", mondta Fedor Rita, a megyei rendőrkapitányság szóvivője.

DSCN1012

Így tálalta a média is a "migránscsempész" gép ügyét, amiről szerdán az MTI azt írta, hogy ukrán lajstromjelű és valószínűleg keleti irányból érkezhetett az országba. „Az An-2-es típusú repülőgép a településtől nagyjából egy-két kilométerre, mezőgazdasági területen áll. A lefoglalt kisrepülőt a katasztrófavédelem munkatársai és a nyíregyházi Tréner Kft. szakemberei szétszedik, darabjait daruval trélerre emelik és a nyíregyházi repülőtérre szállítják."

A szóvivő elmondta, egy szabadnapos rendőr riasztotta kollégáit hétfő este, hogy kállósemjéni háza fölött egy alacsonyan szálló kisrepülőt látott. A rendőrség kutyákkal és hőkamerákkal átkutatta a terepet. 

Az MTI azt írja, hogy a repülőgép landolás után valószínűleg elakadhatott a szántásban, ezért nem tudott ismét felszállni, a gépet így elhagyta a személyzet és valamennyi utas. A kisgép személyzetét továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a gép korábban beléphetett-e az ország légterébe.

A migránsokat amúgy őrizetbe vették, a rendőrség embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

A gép hatótávolsága 845 kilométer, legnagyobb sebessége 258 kilométer/óra, legnagyobb repülési magassága 4500 méter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?