Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három évet kapott a lengyel kamionos, aki elsgázolt egy babakocsit toló nagymamát

2018.01.17. 18:01

Három év letöltendő fogházbüntetésre ítélte és négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Miskolci Törvényszék szerdán azt a lengyel kamionsofőrt, aki 2015-ben Tiszaújvárosban egy zebrán halálra gázolt egy kislányt és az őt kísérő nagymamát.

A törvényszék döntésével helyben hagyta a Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletét, amely megállapította, hogy a vádlott 2015 szeptemberében a kamionnal egy tiszaújvárosi szervizút kereszteződésében jobbra kanyarodva

nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedőknek.

Azonban a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját a korábbi 2 év helyett a kamionos kifogástalan közlekedési múltjára, valamint rendezett családi körülményeire való tekintettel 1,5 évre enyhítette.

A gyermek édesanyjának sikerült elkerülnie a balesetet, de a 17 hónapos kislányt és a babakocsit toló 52 éves nagymamát elsodorta a kamion. Mindketten a helyszínen meghaltak. A kamionos elismerte felelősségét, és úgy vélte, valószínűleg a 22 tonna műtrágyát szállító járműszerelvény holtterében voltak a gyalogosok, mivel nem vette őket észre, egy hatalmas kiabálásra állt meg, és akkor tapasztalta döbbenten a történteket.