Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Együtt az ÁSZ-szal vizsgáltatná a Fidesz óriásplakát-foglalásait

2018.01.18. 13:53

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt a közleményük szerint, hogy

"immár nyilvánvaló - hivatalosan nem cáfolt, piaci információk alapján -, hogy a Fidesz és a kormányzati kommunikáció a szabad plakáthelyek jelentős részét lefoglalta. Egy plakáthely lefoglalásához ma már előleget kell fizetni, ami ez esetben akár 500-800 millió forintba is kerülhetett".

Ezért Juhász Péter és Szigetvári Viktor hivatalos kockázatjelzést tesznek az Állami Számvevőszéknél, hogy vizsgálat induljon az ügyben.

Szerintük az ÁSZ-nak vizsgálnia kell:

  • a Fidesz foglalóinak biztosításához szükséges összeg forrását
  • annak számvitelileg helyes elszámolását
  • a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések piaci értékét

„De utána kell járnia a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések és a Kormányzati Kommunikációs Központ által lefoglalt közterületi hirdetési felületek esetleges összefonódásának is. Ugyanis felmerül annak gyanúja, hogy a kormányzati intézmény tartja foglalásban a később a Fidesz által használandó felületeket" - írják közleményükben.