Pert nyert az Origo és a Ripost ellen Gulyás Márton

2018.01.24. 14:46

A Közös Ország Mozgalom a Facebookon jelentette be, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon pert nyert az Origóval és a Riposttal szemben. A két kormányközeli lap arról írt cikket, hogy Gulyás Márton, miután kiengedték a háromnapos őrizetből, belépett egy általuk speciálisnak címkézett online társkeresőre. Gulyásék azért voltak őrizetben, mert a Lex CEU elleni egyik tüntetés során festékkel dobálták meg a Sándor-palotát.

Gulyás Márton videója szerint a bíróság szerdán helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, így a Ripostnak 3,5 millió, az Origónak 800 ezer forintot kell sérelemdíjként megfizetnie Gulyásnak.

A lapoknak elérhetetlenné kell tenniük a cikkeket, és attól is eltiltották őket, hogy Gulyás magánéletében vájkáljanak, vagy a privát célú fotóit közzétegyék.

A megítélt összegből nagyjából egymillió forint le fog jönni perköltségként, de a többit - nagyjából 3 millió forintot - Gulyás a Közös Ország Mozgalomnak ajánlotta fel. A mozgalom a választáson való részvételre buzdít, továbbá felméri a választási körzetekben az erőviszonyokat, úgyhogy Gulyás Márton szerint egy újabb körzet árával kerültek közelebb ahhoz, hogy megtudják, ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt a fideszes jelölttel szemben egy választási körzetben. Mint mondta,

a mai napon elhoztuk Habony Árpádéktól egy újabb választó körzet árát, úgyhogy Árpád innen is üzenem neked, add át a főnöködnek és az összes kis csicskásodnak, hogy ahogy ma megvertünk titeket a tárgyalóteremben, ugyanúgy fog a magyar nép megverni titeket április 8-án a szavazófülkékben.