Árpád
-2 °C
3 °C

Molnár Zsolt elviccelte Kálmán Olga kérdését, megvette-e őt a Fidesz

2018.01.30. 11:41

A Hír Tv Egyenesen című politikai beszélgetős műsorában hétfőn este Molnár Zsolt, a szocialista párt országgyűlési képviselője, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke volt a vendég.

A Soros Györgynek írott levélről is szó esett, ami után Németh Szilárd Molnárt nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte. Viszont alig néhány órával később Soros György Davosban azt mondta, hogy a Fidesz megvásárolta az MSZP vezetőit és a kisebb pártokban is ott ülnek a kémjei.

A műsornak ezen a pontján a műsorvezető, Kálmán Olga Molnárnak szegezte a kérdést, hogy őt megvette-e a Fidesz. Molnár blazírt arccal azt felelte, hogy a Fidesz nem, hanem őt Vlagyimir Putyin vette meg például "három jegesmedvével, négy szibériai tigrissel", majd nyel egy nagyot és hozzáteszi, hogy egy "dácsával".

Molnár Zsolt tehát elviccelte a kérdést, de mi azért értelmezzük ezt a jelenetet.

Botka László szegedi polgármester a nyáron a párt miniszterelnök-jelöltjévé vált, majd Molnár Zsolt tanácsadójának hathatós közreműködése után októberben lemondott. Botka előtte nyáron arról beszélt, hogy a pártjában árulók vannak, és Molnár Zsoltot is közöttük említette. Botka a távozásakor azt mondta, hogy a politikai maffia befészkelte magát az MSZP-be, majd decemberben hozzátette, hogy sok szocialista segítette a Fideszt az ő lejáratásában. A múlt csütörtökön Soros György gyakorlatilag ugyanerről beszélt, hogy a Fidesz bevásárolta magát az MSZP-be. (Erről pénteken Soros György számos munkatársának is feltettünk kérdéseket, de nem válaszoltak.)

Molnár ezek után most mégsem tartja komolynak a kérdést, viszont gyorsan reagált, előbb szétterítette a vádat, és azt mondta, Soros nemcsak a szocialistákat, hanem általában a feltörekvő kisebb ellenzéki pártokat is megvádolta, majd így már mindenki nevében kikérte magának a feltételezést.

Kálmán Olga ezután rákérdezett Botka kijelentésére is, de ezt Molnár előbb letagadja, majd egy bravúros visszavágással oda lyukad ki, hogy lám-lám, Kálmán Olga csatornaváltásával kapcsolatban is jelentek meg olyan pletykák, hogy őt is megvették. Mert Molnár szerint, aki elér "egy szintet" Bástya elvtársként le akarják gyilkolni különféle pletykákkal. 

Ilyen "pletykákat" valójában a kormánypártok és a kormánypárti sajtó híresztelt és híresztel a mai napig.

Kálmán Olgát nem kell félteni, ő sem jött zavarba, sőt megint megkérdezte, hogy a szocialisták kapnak-e pénzt a Fidesztől. Innentől kész a műsor, Molnár előbb visszatérne a viccelődésbe, majd kihátrál, és már nem hajlandó válaszolni, hanem méltatlannak nevezi a kérdést, majd azt mondta, a kérdés Orbán Viktor érdekeit szolgálja.

Kicsit talán még az ön televíziós tulajdonosáét is, teszi hozzá.

A Simicska-médiázás eddig a kormánypárt sajátja volt, de úgy látszik, egyes szocialistáknál termékeny talajra hullott.

Kálmán Olga további forszírozására, hogy lesznek-e majd olyan számlakivonatok, amikből kiderülne, hogy ilyen pénzeket mégis kaptak MSZP-sek, Molnár leszögezte, hogy biztos abban, hogy ilyen számlakivonatok márpedig nem léteznek.

Kálmán arra a felvetésére, hogy Molnárék milyen szépen kicsinálták Botka Lászlót is, aki nyáron két hónapon keresztül az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt, Molnár sajnálkozva beszélt arról, hogy hát tudja, kívülről tényleg úgy látszik, mintha az ellenzéki pártok nem keresnék az összefogást, és ez őt felháborítja.

Itt megnézheti a műsort.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?