Fodor Gábor indulna Vona Gábor ellen?

2018.02.07. 06:30

Az MSZP nem adott listáján befutó helyet a Magyar Liberális Párt nevű formációt vezető Fodor Gábornak – bár a szocialisták szerint erről végleges döntés csak később születik –, de támogatja egyéni indulását. A Magyar Nemzet szerint az ősfideszes, majd onnan az SZDSZ-hez átült, oktatási miniszteri posztig jutott politikus szülőhelyén, Gyöngyösön indulna, épp ott, ahol a Jobbik elnöke is próbál egyéni mandátumot szerezni a Fidesszel szemben.

Fodor itt 1994-ben tudott nyerni – már az SZDSZ színeiben –, 1998-ban már kikapott, azóta pedig nem mérettette meg magát. A gyöngyösi indulás esélyét erősíti, hogy az MSZP és a DK megállapodása alapján itt az MSZP támogatottja állhat rajthoz, aki az eddigi hírek szerint Heisz György, a város polgármestere lett volna. A városvezető azonban kedden váratlanul visszalépett az indulástól, sőt, könnyeivel küszködve a pártból is kilépett.

Döntését nem indokolta, csupán annyit közölt, hogy munkáját függetlenként folytatja és indulni fok a polgármesteri posztért 2019-ben is.