Rendőrség: A Gorka elleni nyomozást nem, csak a körözést szüntették meg

2018.02.13. 10:09 Módosítva: 2018.02.13. 14:11

Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kérjen tájékoztatást a Gorka Sebestyén elleni nyomozásról.

Mint azt hétfőn megírtuk, a rendőrség már nem körözi Donald Trump egykori tanácsadóját, aki 2016 szeptembere óta szerepelt a Police.hu körözési oldalán lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt. Az ORFK a 444.hu megkeresésére azt válaszolta, hogy azért nem körözik tovább, mert attól

nem várható eredmény.

A rendőrség szerint ugyanakkor Gorka nem tisztázta magát az ügyben. Azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözték.

Szél Bernadett szerint ugyanakkor Donald Trump korábbi tanácsadójával kapcsolatban rendszeresen felmerülnek szélsőséges kapcsolatrendszerek és egyéb nemzetbiztonsági aggályok, ezért szeretné, ha a bizottság tájékoztatást kérne az ügyben.

Frissítés: A Pest megyei rendőrség szóvivője, András Tamás az Indexet arról tájékoztatta, hogy a Gorka Sebestyén elleni körözés visszavonása nem azt jelenti, hogy a nyomozást megszüntették. A nyomozás fel van függesztve, de a büntethetőség elévülési idején belül a büntetőeljárás lefolytatható.