Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beszívott, majd megjelentek a rendőrök a házban

2018.02.14. 10:45

A rendőrség egy házkutatás során 2500 adagnyi kábítószergyanús anyagot, (1608 gramm növényi törmeléket és 791 gramm fehér port és 154 rózsaszínű tablettát talált) a XVIII. kerületben egy családi házban. A rajtaütés még január 18-án történt, de a rendőrök csak most hozták nyilvánosságra az esetet.

Az év elejétől figyelték a helyi K. Lászlót, mert "az a hír járta róla, hogy kábítószer árusításával egészíti ki a jövedelmét".

A rendőrök a fiókokban, spájzban, a hűtőszekrényben és a fagyasztóban is találtak kábítószert. Az ötven éves férfi amúgy nem volt odahaza, "éppen a munkahelyén volt, így csak akkor szerzett tudomást arról, hogy mekkora bajba került, amikor érte mentünk" - mondta Miglécz Patrik főtörzsőrmester, a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója.

Nem volt nehéz dolguk a rendőröknek, akiket egy Vito nevű kábítószer-kereső kutya is segített. "Vito a kertet és a ház melléképületeit gyorsan körbeszimatolta, bent a házban, az egyik fiókban növényi törmelékre bukkant. Erről hamar kiderült, hogy a szintén a házban lakó helyi B. Attila Péteré (34) volt. A férfi beismerte, hogy aznap reggel fogyasztott is a marihuánából, majd egy részét az íróasztalán felejtette, a többit pedig a fiókban tárolta."

"K. László három farmernadrágja 1-1 millió forintot rejtett. Más helyeken is találtunk pénzt, az épület külső falán lévő villanyóraszekrényben kb. 20 ezer forint lapult. Élünk a gyanúperrel, hogy a szekrényke afféle „becsület­kasszaként” működhetett. Ha K. László nem volt otthon, akkor itt cserélhetett gazdát a kábítószer és ellenértéke. Összesen 4 millió 300 ezer forintot találtunk a házban, azonban, amikor munkahelyéről előállítottuk a férfit, további pénzek kerültek elő. A munkahelyi öltözőszekrényében talált összegekkel együtt több mint 8 millió forintot foglaltunk le" - olvasható a Police.hu-n.

K. László ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, B. Attila Péter ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.