Szexuális erőszakot is elkövetett a Harmat utcai gyilkos

2018.02.15. 10:37 Módosítva: 2018.02.15. 10:51

Aljas célból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a  Fővárosi Főügyészség a Harmat utcai gyilkos ellen.

A 46 éves, balatonfűzfői K. László volt élettársa egyik barátnőjét támadta meg. Megverte, megkötözte, szexuális erőszakot követett el rajta,meggyilkolta és pénzt is felvett a bankkártyájáról. Miután visszaeső bűnözőről van szó, az ügyészség  életfogytig tartó fegyházbüntetést javasol a vádiratban.  

A férfi 2018 elején ismerte meg  32 éves barátnőjét. Jóba lett a nő barátnőivel is. Rendszeresen összejártak. Közös programokon és közös nyaraláson is részt vettek, de 2016. júliusában a férfivel szakított a barátnője.

A férfi a nő barátnőit hibáztatta, mert szerinte élettársa az ő hatásukra döntött a szakítás mellett. Az egyik barátnővel közvetlenül ezután volt konfliktusa a férfinak. Amikor ezt az élettárs megtudta, felszólította a férfit, hogy költözzön ki a lakásából.

K. László vidékre költözött. 2016. szeptemberében azonban korábbi élettársa másik barátnőjével, a sértettel is felvette a kapcsolatot. Írt neki az interneten és azt kérte, találkozzanak, beszélgessenek. A nő nem akart találkozni a férfival, de 2016. szeptember 18-ára végül megbeszéltek egy találkozót. 

A férfi a nő budapesti lakására ment X. kerületi Harmat utcába, majd az estét és az éjszakát is a lakásban töltötte. Másnap reggel – konkrétan meg nem határozható okból – veszekedés közben többször megütötte a nőt. Ezután megkötözte, majd szexuális erőszakot követett el rajta. A sértett kiabált, hogy feljelentést fog tenni, ezért a férfi megfojtotta.

A vádlott ezután eltette a nő értéktárgyait, majd a nő bankkártyájával felvett 150 ezer forintot és Ausztriába menekült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói rövid időn belül azonosították, és elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A férfi Bécsben feladta magát

A 24.hu korábban azt írta: a férfi testi sértés, lopás, rablás, személyi szabadság megsértése miatt több mint tíz évig börtönben volt. A 90-es évek elején, a Balaton környékén erőszakosodott egy nővel, akit megkötözött és belökött egy gödörbe. K. László kilenc évvel ezelőtt szerepelt az MTV vallási műsorában. Ebben arról beszélt, hogy a börtönben megtért, már 1999 óta vallásos.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport