Zugló távolította el Dózsa László nevét az '56-os plakátról

2018.02.18. 14:20

Ahogy szombaton megírtuk, egy év után eltávolították Dózsa László nevét a Nagy Lajos király úti ház oldaláról. Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója este közölte, hogy nem az 1956-os emlékévet felügyelő közalapítvány tüntette el Dózsa nevét. A 444.hu vasárnap tudta meg, hogy a zuglói önkormányzat unta meg a hazugságot, ami miatt egyébként per is folyik

Hikáde Bea, a Karácsony Gergely-vezette zuglói önkormányzat sajtófőnöke a lapnak azt írta,

az 56-os falfestmény miatt kirobbant botrány után a zuglói önkormányzat szólította fel a FrankDigitál Médiaügynökséget Dózsa László nevének eltávolítására. A falfestmény ugyanis egy önkormányzati tulajdonú épület tűzfalán van, az ügynökség pedig az 56-os emlékév egyik lebonyolítójaként felelt a falfestményért. A tűzfal használatának meghosszabbításáról szóló szerződésben kötötte ki az önkormányzat a név eltávolítását. Tudomásunk szerint ez az ügynökség távolította el a megállapodást követő többszöri önkormányzati felszólításra Dózsa László nevét a falról.

A 444.hu fotóján az is látható, hogy nem elég, hogy szürke festékkel lefestették Dózsa László nevét, hanem valaki sárga festékkel felfújta Pruck Pál nevét a falfestmény aljára.