Hatalmas érdektelenség övezi a bulinegyedes népszavazást

2018.02.18. 13:43 Módosítva: 2018.02.18. 18:27

Információink szerint 17:15-ig 6300 ember, a szavazásra jogosultak 14 százaléka ment el a bulinegyeddel kapcsolatos erzsébetvárosi népszavazásra. Ha ez így folytatódik, a szórakozóhelyek éjszakai bezárásával kapcsolatos szavazás érvénytelen lesz.

A szavazás a Károly körút – Király utca  Erzsébet körút  Rákóczi út által határolt területre, tehát a bulinegyedre vonatkozik, amivel kapcsolatban arról kérdezik meg a szavazásra jogosult 43 520 állampolgárt, hogy szeretnék-e, ha az érintett területen található szórakozóhelyek éjfél és reggel 6 óra között zárva tartanának.

Helyi lakók csoportja hónapok óta küzd a szerintük tarthatatlan állapotok miatt a környéken, és a témából inkább kimaradó önkormányzat úgy látta jónak, hogy a problémát népszavazással népszavazással dönthessék el a helyiek.

A bulinegyed problémáival kapcsolatban nemrég az Index is forgatott egy átfogó videót:

A bulinegyed régóta izgalmas téma, legyen szó a gazdasági vagy kulturális értékéről, de mára az állapotok elérték azt a szintet, ami már túlmutat az önkormányzat képességein. Mint korábban kiderült, az önkormányzat mindössze 11 millió forintot szedett be a romkocsmaadóból, miközben a környéken gyakran tartoztatnak le dílereket vagy részegen balhézó embereket. A helyi vendéglátók is jobbnak látták összefogni, és egy nyugaton már ismert, éjszakai polgármestert választani, miközben tavaly menesztették a bulinegyed rendőrkapitányát.