Vádat emeltek egy reptéri rakodómunkás ellen

2018.02.20. 10:09

Vádat emelt az ügyészség egy 36 éves rakodómunkás ellen, aki két hónapja egy utas poggyászából ellopott 220 eurót.

A vádirat szerint a férfi 2017 tavasza óta dolgozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mint rakodó. Feladatai közé tartozott az induló és érkező járatok csomagjainak raktérbe történő be-, illetve kirakodása. A férfi december 15-én az esti órákban egy London-Budapest járaton a kirakodás közben a gép rakterében felnyitotta az egyik utas bőröndjét, és abból ellopott 220 eurót. Az ügyészség a férfit kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja.

Ez az első vádemelés a ferihegyi poggyászmaffia ügyében. A rendszeressé váló poggyászfosztogatás miatt az NMF február elején soron kívüli ellenőrzést rendelt el Ferihegyen, a rendőrség pedig a helyszínen ellenőrzi a rakodást. Ennek ellenére nem állt le a fosztogatás, Babos Tímea teniszező Dohában vette észre, hogy kinyitották a bőröndjét és kiloptak belőle néhány dolgot, múlt pénteken pedig a rendőrök fogtak el egy munkást, aki egy bőröndöt háromszor is kinyitott. Korábban Dél-Korea nagykövetsége adott ki figyelmeztetést a ferihegyi maffia miatt.

Ha szeretné tudni, hogyan működik a poggyászmaffia, kik vannak benne és miért nehéz leleplezni őket, akkor olvassa el ezt a cikkünket: