2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország 1
Ausztria 3
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Franciaország 0

Lázárnak nemrég semmi gondja nem volt az osztrák közbiztonsággal

2018.03.07. 17:57

Lázár János kedden ugyan a bécsi bevándorlóhelyzettel riogatott egy helyszíni bejelentkezéssel, 2017 nyarán még azonban semmi problémája nem volt az osztrák fővárossal, egy júliusi kormányinfón legalábbis arról beszélt, hogy Magyarország maga elé engedte Ausztriát, amikor hazánk a világ 15. legbiztonságosabb országa lett, Ausztria pedig a negyedik.

"163 vizsgált országból Magyarország a 15. lett, ami a biztonságot illeti. Magyarország a vizsgált országok listáját megnézve a világ egyik legbiztonságosabb országának számít már most is. A világ országai közül a 15. legbiztonságosabb ország, jóval megelőzve például Franciaországot, az Egyesült Királyságot, Szlovákiát vagy éppen Lengyelországot, és magunk elé engedve Ausztriát, illetve Csehországot" – mondja Lázár azon a nyári felvételen, amelyik a 444-en jött velünk szembe.

Lázár a keddi videójában többek között arról beszélt, hogy a bevándorlók számának szaporodásával város született a városban, piszkosabbak lettek az utcák, szegényebb a környezet, valamint nagyobb a bűnözés is. A videót nem sokkal később eltávolították a Facebookról, ami a miniszter szerint sérti a szólásszabadságot, a kormány meg egyenesen azzal reagált, hogy a Facebook ezzel akarva-akaratlanul beavatkozott a választási kampányba.

Lázár videójáról egyébként hírt adott az AP hírügynökség és a Welt is, majd Bécsből aztán keményen visszaszóltak a hazáját a helyi viszonyokkal riogató magyar miniszternek. "Csak kívánni tudom, hogy a magyar városok olyanok legyenek, mint Bécs" – üzente a városi tanácsnok.

"Mi mindig is az egyenes beszéd hívei voltunk: a migránst migránsnak, a no-go zónát no-go zónának kell nevezni, sőt nyíltan beszélni kell mindarról, ami Európában zajlik. (...) Az európai nagyvárosok: Bécs, Firenze, Brüsszel, Berlin, Párizs, Róma, London, Stockholm stb. a bevándorlás első áldozatai. Európa nagyvárosaiban állandósult a terrorveszély, ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények és a nők elleni erőszakos támadások száma, no-go zónák vannak" – reagált szerda késő délutáni közleményében a Fidesz az ügyre.