Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

A Fidesz közelébe került Czeglédy cégének irodaháza

2018.03.16. 18:48

Szombathely fideszes polgármesterének közeli munkatársa szerezte meg Czeglédy Csaba cégének irodaházát, amelyet a NAV árverezett el - írja a Nyugat.hu. Az ügyről Ipkovich György volt szombathelyi polgármester, jelenlegi képviselő tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt. 

Czeglédy Csabát, aki önkormányzati képviselő Szombathelyen, és aki ügyvédként az MSZP-t és a DK-t is képviselte több ügyben,6,3 milliárd forintos csalással gyanúsítja az ügyészség. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Human Operator Zrt.-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett kilenc iskolaszövetkezet segítségével a diákmunka közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék.

Czeglédy és munkatársai őrizetbe vétele után a NAV lefoglalta és árverésre bocsájtotta a Human Operator szombathelyi székházát, amelyet Szakács Marcell vásárolt meg. Szakács fontos ember a helyi Fideszben: a Nyugat.hu cikke szerint Puskás Tivadar polgármester közeli munkatársa és Hende Csaba országgyűlési képviselő segítője. A családja is benne van a helyi politikában, testvére, Szakács Dávid fideszes szombathelyi képviselő volt, édesanyja pedig öt dohányboltott nyert a trafiktendereken (az ezeket menedzselő céget aztán Szakács Marcellre íratta).

Czeglédy cégének székházáért  273 millió forintot kell majd fizetnie, ebből eddig 35 milliót fizetett Szakács. Erre viszont Ipkovich szerint aligha lehet saját forrása, hiszen hivatalosan 450 ezer forintos havi fizetésből él, így kérdéses, hogy a helyi és országos fideszes politikusokkal is jóban lévő Szakácsnak honnan lett ennyi tőkéje. A baloldali képviselő szerint az is kérdés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök erre gondolt-e amikor március 15-i beszédében fenyegetőzött, hogy a választások után elégtételt vesznek az ellenfeleiken, vagyis valamilyen "politikai felhangú büntetőeljárás" során elveszik-e az ellenzékiek vagyonát, hogy jutányosan Fidesz-közeli személyeknek adják.