Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levelet kaptak a rendőrségtől a februári diáktüntetés résztvevői

Image uploaded from iOS (3)
2018.03.21. 16:03 Módosítva: 2018.03.21. 17:42

Több olyan tizenéves is levelet kapott a belvárosi rendőrségtől, akik részt vettek a február 23-án tartott diáktüntetésen, írja a 444 (a lap a januári tüntetésről ír, de azóta kiderült: a februári demonstráció után intézkedett a rendőrség). Az V. kerületi Rendőrkapitányság azt írta, szabálysértési ügyben szeretné meghallgatni őket.

A 444 leközölt egy rendőrségi iratot is, amit egy 16 éves diák kapott, akit több társával együtt igazoltattak rendőrök a tüntetés után. A lapnak a tinédzser édesanyja elmondta, lánya és barátai a rendezvényt követően az úttesten vonultak, amikor rengeteg rendőr vette körül őket, és felvették az adataikat. Ennek a társaságnak volt a tagja Rékasi Zsigmond is, akinek otthonában a demonstráció másnapján rendőrök jelentek meg, és egy graffitire hivatkozva lefoglalták számítógépeit.

A diáktüntetők közül többen kaptak ugyanolyan értesítést, áprilisban szeretnék meghallgatni őket, mindannyiukat szabálysértési ügyben. A szülők közül többen úgy döntöttek, közösen a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezethez fordulnak segítségért.

Kommentelné? Hozzászólhat a cikkhez az Index Facebook-oldalán:

(Borítókép: Huszti István / Index)

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!