János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az orosz diplomata kiutasítása és a gigantikus pénzmosási ügy miatt összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot

2018.03.27. 11:00

Csütörtökre összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke, Molnár Zsolt, méghozzá azzal az indokkal, hogy az elmúlt napokban több olyan ügy került napvilágra, amelyekkel kapcsolatban a képviselőknek haladéktalanul tájékozódniuk kell. Két konkrét ügyet említett: 

  1. a sajtóban megjelent pénzmosási esetet, amivel kapcsolatban az FBI magyar állampolgárokkal szemben is nyomoz;
  2. illetve a Magyarországról kiutasított orosz diplomata ügyét.

Mindezekről a nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön tájékoztatást kér az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatoktól, hatóságoktól és kormánytagoktól – jelentette be az MTI tudósítása szerint Molnár. 

A bizottság szinte biztosan nem lesz határozatképes, hiszen ahogy azt bemutattuk, a Fidesz–KDNP képviselői rendszeresen szabotálják azokat az üléseket, melyeken számukra kényes ügyekről lenne szó. Németh Szilárd alelnök legutóbb már azzal a kifogással maradt távol a Kósa kötvényügye és a frissen megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester gépén talált kémszoftver ügyeiben tervezett meghallgatásról, hogy 

addig, amíg a Soros-hálózathoz köthető Szél Bernadett is a nemzetbiztonsági bizottság tagja, a kormánypárti képviselők nem tárgyalnak Soros Györggyel kapcsolatos napirendi pontot a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Németh február végén szintén heves sorosozás közepette tagadta meg az Elios-ügy napirendre vételét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!