Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rendőrség megtalálta az Árkádban bántalmazott rabbi támadóját

2018.04.08. 12:20

A Tett és Védelem Alapítvány köszöni a rendőrség gyors és precíz nyomozását, melynek következményeként egy napon belül megtalálta és előállította a kanadai rabbit bántalmazó elkövetőt, írja az MTI. Mint arról csütörtökön beszámoltunk, egy ismeretlen személy megtámadta a Pészach ünnepére családjával Magyarországra látogató kanadai rabbit az Árkád Üzletház egyik üzletében. A támadó minden előjel nélkül megütötte a rabbit, a fejéről leverte a kipát, majd sebtében próbált távozni az üzletből.  A rabbival tartózkodó családtagoknak sikerült felvételt készíteni az elkövetőről, melynek alapján feljelentést tettek a rendőrségen.

A rendőrség másnapra elfogták az elkövetőt és közösség tagja elleni erőszak vádjával gyorsított eljárás keretében továbbították az ügyet a Bíróságra. A BTK szerint az ilyen cselekmények maximális büntetési tétele 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet.