Erzsébet
1 °C
4 °C

Császy Zsoltot kiengedték a börtönből

2018.04.12. 08:22

Hét hónap után kiengedték szerdán a börtönből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt értékesítési igazgatóját, a Sukoró-ügyben elítélt Császy Zsoltot, írja a Népszava. Császy a Facebook-oldalán közölte, hogy a börtönbüntetését házi őrizetként működő reintegrációs őrizetre változtatták, így hazatérhetett a családjához. A volt igazgató tíz hónap múlva, jövő februárban kerülhetett volna feltételes szabadlábra. Ugyanakkor a reintegrációs program keretében kérhette, hogy házi őrizetbe kerüljön

Császyt szeptember 19-én Gyurcsány Ferenc kísérte be a börtönbe, miután Tátrai Miklóssal együtt harmadfokon két és fél, illetve három év börtönbüntetésre ítélte a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében. Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két egykori vezetőjét hűtlen kezelés kísérlete miatt ítélte börtönbüntetésre a Kúria. A sukorói kaszinóberuházás a Gyurcsány-kormány kiemelt beruházása volt. Tátrai Miklós már augusztusban megkezdte börtönbüntetését. Az elhúzódó perről és a jogerős ítéletről itt olvashat részletesen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?