Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szél Bernadett új választást akar a választókerületében

2018.04.17. 10:40

Szél Bernadett, az LMP társelnöke szeretné elérni, hogy ismételjék meg a választást Pest megye 2-es választókerületében, ahol jelöltként indult. A Budakeszit és Budaörsöt magában foglaló körzetben Szél 296 szavazattal kapott ki a fideszes Csenger-Zalán Zsolttól (44,14%–43,72% volt a szavazati arány közöttük).

Szombaton bontották az utolsó urnákat, ekkor számolták az átjelentkezők és a külföldön voksolók szavazatait is. Vasárnap hajnalra született meg az eredmény. Szél jól szerepelt az utolsó körzetben, majdnem 500 szavazatot vert fideszes ellenfelére, de ez sem volt elég a fordításhoz.

Az LMP-s jelölt a Facebookon jelentette be, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, és új választás kiírását kezdeményezi. „Pest 02-ben a történet folytatódik. Egyrészt törvényben rögzített határidőn túl született eredmény, másrészt az egyes szavazókörökben tapasztaltak miatt számos kifogást nyújtunk be.

El akarjuk érni, hogy a választási bizottság rendelje el a választás megismétlését. Ha elutasítják, a Kúriáig meg nem állunk.

Ennek azért van országos jelentősége, mert a Fidesz–KDNP 133 mandátumot szerzett, így éppen eggyel van meg a kétharmada. Hétfőn a Jobbik miskolci jelöltje, Jakab Péter jelentette be, hogy Miskolc 1-es vk-jában kezdeményezi a választás megismétlését.