Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tételes cáfolatot nyújtott be a meggyanúsított volt főügyész

2018.04.26. 09:11

Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje csütörtökön az MTI-nek. Papp Gábor szerint a részletes vallomásban védence nem csupán visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

Mint ismert, a volt főügyészt április 20-án azzal gyanúsították meg, hogy Gyárfás Tamás októberben átadta neki a hangfelvételek leiratát, ő azonban nem tett semmit. A Központi Nyomozó Főügyészség  „hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt.” A főügyészség házkutatást is tartott Ihásznál.

Ügyvédje szerint Ihász kész válaszolni az ügyészség bármilyen további kérdésére. A cáfolat tartalmi elemeiről azonban csak később kívánnak tájékoztatást adni.

Korábban Papp Gábor azt nyilatkozta, hogy Ihász Sándor végig törvényesen végezte ügyészi munkáját. Úgy fogalmazott: a gyanúsítás

abszurd, ténybelileg és jogilag megalapozatlan.

A Heti Válasz most arról ír, hogy nem csak egy hangfelvétel van Gyárfás ellen, hanem több kompromittáló hangfelvételt készített Portik Tamás a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetéseiről 2000 és 2004 között, és ezek a felvételek a rendőrség birtokában vannak.