Tételes cáfolatot nyújtott be a meggyanúsított volt főügyész

2018.04.26. 09:11

Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje csütörtökön az MTI-nek. Papp Gábor szerint a részletes vallomásban védence nem csupán visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

Mint ismert, a volt főügyészt április 20-án azzal gyanúsították meg, hogy Gyárfás Tamás októberben átadta neki a hangfelvételek leiratát, ő azonban nem tett semmit. A Központi Nyomozó Főügyészség  „hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt.” A főügyészség házkutatást is tartott Ihásznál.

Ügyvédje szerint Ihász kész válaszolni az ügyészség bármilyen további kérdésére. A cáfolat tartalmi elemeiről azonban csak később kívánnak tájékoztatást adni.

Korábban Papp Gábor azt nyilatkozta, hogy Ihász Sándor végig törvényesen végezte ügyészi munkáját. Úgy fogalmazott: a gyanúsítás

abszurd, ténybelileg és jogilag megalapozatlan.

A Heti Válasz most arról ír, hogy nem csak egy hangfelvétel van Gyárfás ellen, hanem több kompromittáló hangfelvételt készített Portik Tamás a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetéseiről 2000 és 2004 között, és ezek a felvételek a rendőrség birtokában vannak.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön