Szomorú véget ért az új szilvásváradi lovas pálya első tesztje

2018.05.15. 15:23

A hétvégén tesztelték a szilvásváradi lovas stadion, a Heves megyei online szerint országos minősítő díjlovagló verseny és egy díjugrató tesztverseny is folyt az új betonmonstrumban, amely amúgy az ország egyik legszebb részén található.

A létesítmény innen és onnan nevezetes, hogy a tervezetthez képest sokkal drágábban, Mészáros Lőrinc cégének a bevonásával készült el.

A létesítményt átadták, és a teszt is sikeres volt, legalábbis a lapnak nyilatkozó Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója azt mondta, a két versenyen 140-150 ló vett részt, közülük nyolcvan ugróló volt. 

A lap ugyanakkor megemlítette, hogy a verseny végén két ló balesetet szenvedett, mind a kettő  lószállítóban volt már, innen akartak szabadulni, az egyik olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni. A lap idézi az új szabályt, amely szerint "a versenyzőknek vagy boxot kell bérelniük a verseny idejére (ez nyolcezer forint egy napra, huszonháromezer kettőre), vagy a lószállítón kell tartaniuk az állatokat, nem köthetik ki az autójuk mellé".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport