Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szomorú véget ért az új szilvásváradi lovas pálya első tesztje

2018.05.15. 15:23

A hétvégén tesztelték a szilvásváradi lovas stadion, a Heves megyei online szerint országos minősítő díjlovagló verseny és egy díjugrató tesztverseny is folyt az új betonmonstrumban, amely amúgy az ország egyik legszebb részén található.

A létesítmény innen és onnan nevezetes, hogy a tervezetthez képest sokkal drágábban, Mészáros Lőrinc cégének a bevonásával készült el.

A létesítményt átadták, és a teszt is sikeres volt, legalábbis a lapnak nyilatkozó Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója azt mondta, a két versenyen 140-150 ló vett részt, közülük nyolcvan ugróló volt. 

A lap ugyanakkor megemlítette, hogy a verseny végén két ló balesetet szenvedett, mind a kettő  lószállítóban volt már, innen akartak szabadulni, az egyik olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni. A lap idézi az új szabályt, amely szerint "a versenyzőknek vagy boxot kell bérelniük a verseny idejére (ez nyolcezer forint egy napra, huszonháromezer kettőre), vagy a lószállítón kell tartaniuk az állatokat, nem köthetik ki az autójuk mellé".