Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem volt jogosítványa a ceglédberceli balesetet okozó román sofőrnek

2018.05.25. 09:28 Módosítva: 2018-05-25 09:31:12

A 9 ember halálával végződő balesetet okozó Petru K. jogosítvány nélkül ült volánhoz, és a kisbusz papírjai sem voltak rendben, mert a román rendőrség hónapokkal a baleset előtt kivonatta a forgalomból - írja a Blikk egy román portál alapján. 

A Szlovéniában dolgozó román mezőgazdasági munkások kisbusza a 4-es főúton, Ceglédbercelnél előzés közbenütközött egy homokszállító teherautónak, a frontális ütközést a 38 éves sofőrélőben közvetítette Facebookon. A balesetről készült videón jól látszik, hogy a férfi úgy kezd előzésbe, hogy nem az utat, hanem a telefonjára érkező kommenteket nézi.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint hatvan kilométer/órás sebességnél egy másodperc alatt 17 méter tesz meg egy autó, így egy üzenet megírása közben akár több száz métert is vakon vezet a sofőr, és ez életveszélyes. 

A Maszol.ro csütörtökön azt írta, tragédia miatt összesen 16 gyerek maradt árván Maros megyében. A kilencedik áldozat a Radnóthoz tartozó Maroskelencéről származott, gyermekei nem voltak.