Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Botrány lett a gyereknapi Slime Show-ból

2018.05.28. 11:50 Módosítva: 2018-05-29 10:46:10

Gyereknapon a Millenárison rendeztek meg egy 2018 legnagyobb őrületének, a slime-nak szentelt programot. A Slime Show szervezői azonban az őrület ellenére valószínűleg nem számítottak rá, hogy ennyien fognak elmenni az eseményre. Az eredmény: órás sorok a tűző napon, elfogyott alapanyagok, elmaradt programok, csalódott gyerekek és felháborodott szülők.

A 444.hu cikke szerint az ötezer forintos belépőjegyért cserébe még tisztálkodó lehetőséget sem biztosítottak a gyerekeknek, akik

nyakig mosószeresen ragasztósan álltak (százakról beszélek), mert nem volt csak 1 helyen csordogáló víz, amihez nem fért hozzá senki.

Ráadásul a meghirdetett program szerint a résztvevők közösen elkészítették volna Magyarország legnagyobb slime-ját, ez azonban elmaradt, a kétórás sorban állás után mindenki megcsinálhatta a maga kis vödörnyi műtaknyát (amihez egy idő után elfogyott néhány összetevő), majd hazamehetett.

Az esemény Facebook-oldalát elborították az ilyen felháborodott kommentek:

értem én, hogy a biznisz az biznisz, de ennyire aljas gyermekeknek meghirdetett rendezvényt még nem láttam. Csalódott gyerekek százai...

A szervezők egy ideig azzal nyugtatták az embereket, hogy azért van ekkora sor, mert nem tudták, hogy ennyi nem elővételes jeggyel érkező jön, de a kommentek szerint ez nem igaz, a cég még aznap is arra biztatta az embereket, hogy menjenek ki nyugodtan, a helyszínen tudnak jegyet venni.

A 444.hu-nak egyelőre nem reagáltak a szervezők, de az egyik olvasójuk panaszára azt válaszolták, hogy

sajnos a legcélravezetőbb megoldás a tömeg kezelésére az volt, hogy idő előtt beszüntettük a jegyvásárlást, és így délután egy sokkal inkább látogatóbarát tömeg volt a helyszínen. Megértjük a csalódottságod, nekünk sem esik jól azt olvasni, hogy hányan etetnének velünk sünt, vagy állnának le velünk verekedni, mert érthető okok miatt nem érezték magukat jól. Ugyanakkor a munkatársaink a lehetőségeikhez mérten igyekeztek mindent megtenni azért, hogy orvosolni tudják a problémákat.

Frissítés 14:30-kor: A szervező cég tulajdonosa, Csanda Gergely közleményt adott ki, amiben elismerik, hogy valóban voltak fennakadások a rendezvényen,

ugyanakkor ekkora érdeklődésre az elővételes jegyek száma alapján nem számítottunk. ... Mivel számunkra a látogatók szórakozása mellett, azok biztonsága is kiemelten fontos szempont és feladat, ezért csak annyi látogatót tudunk beengedni a rendezvény területére, ahányat biztonságos körülmények mellett vendégül is tudunk látni.

Csanda kifogásolta azokat a kritikákat, hogy ne lett volna elég program, mint írta, a cégük rendezte meg a Slime Show mellett a Millenárisban a PlayKID ingyenes rendezvényt is, több mint 50 programhelyszínnel. És azt is cáfolta, hogy ne lett volna lehetőség a kézmosásra, szerinte a Millenáris összes mosdója rendelkezésre állt és mobil konténerek és kézmosók is voltak kihelyezve.

Ugyanakkor a cég tett egy felajánlást azoknak, akik nem voltak elégedettek a programjaikkal:

Kárpótlásul azoknak, akik igazolni tudják, hogy vásároltak belépőjegyet a Slime Show rendezvényre fel szeretnénk ajánlani egy-egy tiszteletjegyet a most szombaton, a Hungexpón megrendezésre kerülő PlayIT rendezvényünkre.

Véleménye van, kommentelné a hírt? Alább megteheti az Index Facebook-oldalán: