Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő héten visszafizeti a kampánytámogatását az Együtt

2018.05.31. 14:24

Az Együtt jövőhéten befizeti a Magyar Államkincstárnak azt a több mint 150 millió forintot, amit a párt kampánytámogatásra kapott, hiszen az áprilisi választásokon az egy százalékot sem érték el. Mivel ezért az összegért az öt alapító felelt a magánvagyonával, az Együtt gyűjtésbe kezdett, és jelen állás szerint több mint 143 millió forintot dobtak össze nekik. Juhász Péter mai bejegyzése szerint készek jövő héten befizetni az összeget a kamatokkal együtt, a hiányzó milliókat pedig egymás között dobják szét.

Fejenként nagyjából 2 millió forintot kell magánvagyonból állnia az öt alapítónak, Juhász Péternek, Szigetvári Viktornak, Szabó Szabolcsnak, Hajdu Nórának és Pataki Mártonnak. Utóbbi három politikussal korábban az Index is beszélt arról, hogyan érinti őket a párt anyagi problémája, és mihez kezdenek az Együtt megszűnésével.