Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét évet kapott a recski apa, aki miatt meghalt a két hónapos gyereke

2018.06.11. 15:40

Az Egri Törvényszék elsőfokú ítéletében hét év börtönre ítélte azt a 21 éves recski férfit, aki 2016 júniusában úgy bántalmazta két hónapos csecsemőjét, hogy az belehalt.

A 19 éves nőnek és 21 éves élettársának 2016 márciusában született meg második gyermeke, egy kisfiú. A tragikus nap estéjén hárman aludtak az ágyban, amikor a kisfiú felsírt. A férfi felkelt, tápszert készített a fiának, aki azonban nem evett belőle, és a sírást sem hagyta abba.

Nem tudta megnyugtatni, amitől olyan indulatos állapotba került, hogy a csecsemőt úgy megrázta, hogy annak a feje egy bútorhoz ütődött.

Ezután a halkan sírdogáló gyermeket elaltatta, majd ő is lefeküdt. Hajnali három körül a gyerek rosszul lett, ezért egy órával később az orvosi ügyeletre vitték, de ott már csak a halál tényét tudták megállapítani.

A bíróság az ítéletébe beleszámította azt a két évvel korábban történt esetet is, ami a pár első gyermekével, egy kislánnyal történt. A szintén pár hónapos kislányt ismeretlen eredetű koponyaűri vérzéssel kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, majd hazaengedték. A férfi 2015 júniusában egyedül maradt a kislánnyal, akit szintén nem tudott megnyugtatni. Ennek a gyereknek a feje is beleütődött egy bútorba. Két nappal később mentővel az intenzívre vitték, ahol megállapították, hogy a koponyacsonttörése miatt közvetett életveszélynek volt kitéve, és maradandó fogyatékossága lett. A kislányt a gyámügy először nevelőszülőknél, majd a nagymamájánál helyezte el.