Hét évet kapott a recski apa, aki miatt meghalt a két hónapos gyereke

2018.06.11. 15:40

Az Egri Törvényszék elsőfokú ítéletében hét év börtönre ítélte azt a 21 éves recski férfit, aki 2016 júniusában úgy bántalmazta két hónapos csecsemőjét, hogy az belehalt.

A 19 éves nőnek és 21 éves élettársának 2016 márciusában született meg második gyermeke, egy kisfiú. A tragikus nap estéjén hárman aludtak az ágyban, amikor a kisfiú felsírt. A férfi felkelt, tápszert készített a fiának, aki azonban nem evett belőle, és a sírást sem hagyta abba.

Nem tudta megnyugtatni, amitől olyan indulatos állapotba került, hogy a csecsemőt úgy megrázta, hogy annak a feje egy bútorhoz ütődött.

Ezután a halkan sírdogáló gyermeket elaltatta, majd ő is lefeküdt. Hajnali három körül a gyerek rosszul lett, ezért egy órával később az orvosi ügyeletre vitték, de ott már csak a halál tényét tudták megállapítani.

A bíróság az ítéletébe beleszámította azt a két évvel korábban történt esetet is, ami a pár első gyermekével, egy kislánnyal történt. A szintén pár hónapos kislányt ismeretlen eredetű koponyaűri vérzéssel kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, majd hazaengedték. A férfi 2015 júniusában egyedül maradt a kislánnyal, akit szintén nem tudott megnyugtatni. Ennek a gyereknek a feje is beleütődött egy bútorba. Két nappal később mentővel az intenzívre vitték, ahol megállapították, hogy a koponyacsonttörése miatt közvetett életveszélynek volt kitéve, és maradandó fogyatékossága lett. A kislányt a gyámügy először nevelőszülőknél, majd a nagymamájánál helyezte el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport