Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egészségügyi államtitkár: Gyors és határozott lépésekre van szükség

2018.06.14. 07:55

„Az egészségügyi stratégiai célkitűzéseket hosszú távra érdemes meghatározni, mint aho­gyan a jelenlegi stratégiai program is cikluson átívelő. De az egészségügyi ellátórend­szer szervezésé­ben, ellenőrzési rendszereinek megújításában, a működési struktúra párhuzamosságainak megszüntetésében minél előbb határozott és gyors cselekvés szükséges, amihez a kórházvezetők szakmai együttműködése elengedhetetlen” – mondta az új egészségügyi államtitkár a kormányközeli Magyar Időknek adott interjújában

A Nagy Anikó által említett minél előbb” és gyors cselekvés azért érdekes, mert nyolc éve a Fidesz kormányoz, megfogalmazása szerint mégis mintha tüzet kellene épp oltani. 

„Megerősítjük a kórházak pénzügyi és gazdálkodási folyamatainak ellenőr­zé­sét és felügyeletét azért, hogy feltárjuk többek között azokat az okokat, amelyek az adósságok keletke­zéséhez vezetnek – válaszolta arra a kérdésre, hogy mit ért gyors és határozott cselekvés alatt. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy bár szerinte a kórházi fertőzések kérdésével az elsők között” kell foglalkozniuk. A kórházi fertőzésekre vonatkozó adatok kiadását egyébként éveken keresztül megtagadta az Emmi, azonban a TASZ jogerősen pert nyert a minisztérium ellen, és a tárcának nyilvánosságra kell hoznia a számokat. Meg nem erősített sajtóhírek szerint egyébként tavaly többen fertőződtek meg magyarországi kórházban, mint az előző évben. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egészségügyi államtitkár: Gyors és határozott lépésekre van szükség

Mintha nem is a Fidesz kormányozna nyolc éve.

151 · Jun 14, 2018 07:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments