Emma
5 °C
23 °C

A XII. kerületi polgármester szerint csak invazív fafajokat vágnak ki egy telken

2018.06.22. 10:22 Módosítva: 2018.06.22. 10:50

Váczi János XII. kerületi alpolgármester a Magyar Idők szerint cáfolta az úgynevezett ellenzéki sajtót, és szerinte szó sincs fairtásról Normafán.

„Szó sincs arról, hogy a Normafa erdős-parkos részén fairtás történne, szemben a héten az ellenzéki sajtóban megjelent valótlanságokkal.”

Az alpolgármester azt ugyanakkor elismeri, hogy valóban kivágnak fákat az Eötvös út 48-50 szám alatt található telken, ahol „elszaporodtak az ecet- és az akácfákhoz hasonló invazív fajok. Ahhoz, hogy szépen rendbe hozhassuk az épületet, és parkosítani tudjuk a körülötte lévő területet, értelemszerűen ki kell vágnunk a megsűrűsödött növényzetet.

Az úgynevezett cáfolat megértéséhez, vagyis meg nem értéséhez elő kell vennünk az eredeti írásokat:

Index: Normafánál az Eötvös út 48. számnál nagy területen vágtak ki fákat.

A Hvg.hu pedig azt írta: A korábbi hírek arról szóltak, hogy az Eötvös út 48. szám alatti régi villaépületet felújítják, és ebből lesz a Normafa Park és a fogaskerekű felső fogadóközpontja, egy új látogató- és információs központ, most azonban a telken fákat is kivágnak.

Normafa erdős-parkos részéről egyedül az alpolgármester beszélt. Ide építik majd Normafa Park és a fogaskerekű felső fogadóközpontját és egy kiszolgáló épületet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!