Olivér
5 °C
8 °C

A XII. kerületi polgármester szerint csak invazív fafajokat vágnak ki egy telken

2018.06.22. 10:22 Módosítva: 2018-06-22 10:50:01

Váczi János XII. kerületi alpolgármester a Magyar Idők szerint cáfolta az úgynevezett ellenzéki sajtót, és szerinte szó sincs fairtásról Normafán.

„Szó sincs arról, hogy a Normafa erdős-parkos részén fairtás történne, szemben a héten az ellenzéki sajtóban megjelent valótlanságokkal.”

Az alpolgármester azt ugyanakkor elismeri, hogy valóban kivágnak fákat az Eötvös út 48-50 szám alatt található telken, ahol „elszaporodtak az ecet- és az akácfákhoz hasonló invazív fajok. Ahhoz, hogy szépen rendbe hozhassuk az épületet, és parkosítani tudjuk a körülötte lévő területet, értelemszerűen ki kell vágnunk a megsűrűsödött növényzetet.

Az úgynevezett cáfolat megértéséhez, vagyis meg nem értéséhez elő kell vennünk az eredeti írásokat:

Index: Normafánál az Eötvös út 48. számnál nagy területen vágtak ki fákat.

A Hvg.hu pedig azt írta: A korábbi hírek arról szóltak, hogy az Eötvös út 48. szám alatti régi villaépületet felújítják, és ebből lesz a Normafa Park és a fogaskerekű felső fogadóközpontja, egy új látogató- és információs központ, most azonban a telken fákat is kivágnak.

Normafa erdős-parkos részéről egyedül az alpolgármester beszélt. Ide építik majd Normafa Park és a fogaskerekű felső fogadóközpontját és egy kiszolgáló épületet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?