A Corvin Club fellebbez a bezáratása ellen

31437357 1854218217961861 7537152616426373120 o
2018.07.18. 21:48

Kis késéssel az Auróra után, szerda este a Corvin Club is nyilatkozatot adott ki a bezárásával kapcsolatos hétfői hírekre reagálva

Ebből kiderül, hogy a klub vezetősége kedd reggel kapta meg az önkormányzat határozatát és szerdán fértek hozzá a bezáratás dokumentumaihoz, amiből a következő derül ki: 

  • Az önkormányzat a klub ideiglenes bezárását egy razzia miatt rendelte el és az a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évig tart.
  • A klub vezetősége szerint a június 20-i razzián 690 vendég közül kettőt drogkereskedelem vádjával, öt embert pedig drogbirtoklás vádjával állítottak elő, és a vendégtérben eldobálva csekély mennyiségű kábítószert találtak.
  • A határozat fellebbezés nélkül végrehajtandó, mivel az a közbiztonság fenntartása érdekében szükséges, tehát a megszokott jogi menet helyett 24 órán belül végre kell hajtani a bezárást.
  • A határozat szerint azért záratják be a Corvin Clubot ilyen hirtelenséggel, mert a gyanú szerint a bűncselekmény és az üzlet működése között van kapcsolat, ugyanis a klub személyzetének felkészületlensége, és mulasztása miatt folyhatott árusítás a helyen. 

A döntés ellen az alábbi pontok miatt fog fellebbezni a klub: 

  • A Corvin-Tető Kft. üzletmenetétől függetlenül történt árusítás, amiben nem látják a felelősségüket, és így  sem a gondatlanság, sem a mulasztás nem felel meg a valóságnak, és ennek az alapja pontosan a határozatban sincs megjelölve. 
  • A működéshez minden szigorú jogszabályoknak, az összes átfogó, a rendőrség bevonásával lefolytatott ellenőrzésen szintén megfeleltek. A rendőrség legutóbb június elsején tartott ellenőrzést, és akkor mindent rendben találtak.
  • A razzia napján a megfelelő jogosítványokkal ellátott biztonsági szolgálat végezte a beengedést és a rendezvénybiztosítást, az érvényes biztonsági tervnek megfelelően, a létszámhoz, a rendezvény volumenéhez és a törvényi előírásokban rögzített szabályok szerint és létszámban.
  • A közbiztonság szerintük nincs fenyegetve, és a 24 órás, szinte azonnali végrehajthatóság indokolatlan.
  • A klub személyzete és a vendégtéren kívül eső részek nem voltak érintve a bűncselekménnyel.

A klub az ellenkező döntésig az üzletet zárva tartja, de minél hamarabb megpróbálnak újra kinyitni. Az előfinanszírozott programok és a cég vállalásai miatt az anyagi kár a klub fennmaradását veszélyezteti, így elsősorban azt szeretnék elérni, hogy ne kerüljön lakat rájuk.

A nyilatkozat végén az üzemeltető nyomatékosan megkér mindenkit, hogy ne lázítsanak senkit, ne generáljanak indulatokat és gyűlöletet, és minden bizonnyal az Auróra bezárása kapcsán kérik, hogy ne mossák össze az ő ügyüket a kerületben más okokból ellehetetlenített, más profilú helyekkel.

(Borítókép: Corvin Club / Facebook))