Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Corvin Club fellebbez a bezáratása ellen

31437357 1854218217961861 7537152616426373120 o
2018.07.18. 21:48

Kis késéssel az Auróra után, szerda este a Corvin Club is nyilatkozatot adott ki a bezárásával kapcsolatos hétfői hírekre reagálva

Ebből kiderül, hogy a klub vezetősége kedd reggel kapta meg az önkormányzat határozatát és szerdán fértek hozzá a bezáratás dokumentumaihoz, amiből a következő derül ki: 

  • Az önkormányzat a klub ideiglenes bezárását egy razzia miatt rendelte el és az a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évig tart.
  • A klub vezetősége szerint a június 20-i razzián 690 vendég közül kettőt drogkereskedelem vádjával, öt embert pedig drogbirtoklás vádjával állítottak elő, és a vendégtérben eldobálva csekély mennyiségű kábítószert találtak.
  • A határozat fellebbezés nélkül végrehajtandó, mivel az a közbiztonság fenntartása érdekében szükséges, tehát a megszokott jogi menet helyett 24 órán belül végre kell hajtani a bezárást.
  • A határozat szerint azért záratják be a Corvin Clubot ilyen hirtelenséggel, mert a gyanú szerint a bűncselekmény és az üzlet működése között van kapcsolat, ugyanis a klub személyzetének felkészületlensége, és mulasztása miatt folyhatott árusítás a helyen. 

A döntés ellen az alábbi pontok miatt fog fellebbezni a klub: 

  • A Corvin-Tető Kft. üzletmenetétől függetlenül történt árusítás, amiben nem látják a felelősségüket, és így  sem a gondatlanság, sem a mulasztás nem felel meg a valóságnak, és ennek az alapja pontosan a határozatban sincs megjelölve. 
  • A működéshez minden szigorú jogszabályoknak, az összes átfogó, a rendőrség bevonásával lefolytatott ellenőrzésen szintén megfeleltek. A rendőrség legutóbb június elsején tartott ellenőrzést, és akkor mindent rendben találtak.
  • A razzia napján a megfelelő jogosítványokkal ellátott biztonsági szolgálat végezte a beengedést és a rendezvénybiztosítást, az érvényes biztonsági tervnek megfelelően, a létszámhoz, a rendezvény volumenéhez és a törvényi előírásokban rögzített szabályok szerint és létszámban.
  • A közbiztonság szerintük nincs fenyegetve, és a 24 órás, szinte azonnali végrehajthatóság indokolatlan.
  • A klub személyzete és a vendégtéren kívül eső részek nem voltak érintve a bűncselekménnyel.

A klub az ellenkező döntésig az üzletet zárva tartja, de minél hamarabb megpróbálnak újra kinyitni. Az előfinanszírozott programok és a cég vállalásai miatt az anyagi kár a klub fennmaradását veszélyezteti, így elsősorban azt szeretnék elérni, hogy ne kerüljön lakat rájuk.

A nyilatkozat végén az üzemeltető nyomatékosan megkér mindenkit, hogy ne lázítsanak senkit, ne generáljanak indulatokat és gyűlöletet, és minden bizonnyal az Auróra bezárása kapcsán kérik, hogy ne mossák össze az ő ügyüket a kerületben más okokból ellehetetlenített, más profilú helyekkel.

(Borítókép: Corvin Club / Facebook))