Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három szuperkórház lesz Budapesten 2023-ra

2018.07.19. 17:26

Augusztus 6-ra elkészül a Nemzeti Alaptanterv, ősszel elindulhat vastagbélrákszűrési program, Budapesten pedig három szuperkórházat hoznak létre 2022-23-ra, mondta Kásler Miklós EMMI-miniszter a TV2-n.

700 milliárdos egészségügyi fejlesztés vonatkozik Budapestre és a központi régióra. Ebben van benne annak a három szuperkórháznak a kialakítása, amelyek 2022-23-ra készülnek el.

Vidám dekoráció a János Kórház udvarán
Vidám dekoráció a János Kórház udvarán
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

A dél-budai kórház zöldmezős beruházásként épülne meg, átalakítanák a Honvéd kórházat,  és az István és László kórházat egy egységben építenék újjá. Továbbá új sürgősségi központot hoznának létre a János kórházban, a tüdőklinika viszont elköltözne a IX. kerületbe. 

Az eredeti céldátumhoz képest két hónappal korábban, már augusztus 6-án megkapja a tárca az elkészült Nemzeti Alaptanterv legújabb variációját, ami a pontosítások és véleményezések után 2019 szeptember 1-től életbe is léphet.