Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Próbára bocsátották a művészetrajongó tolvajt

2018.07.23. 08:45

A kaposvári bíróság egy év próbára bocsátásra ítélte azt a 31 éves veresegyházi férfit, aki az idén májusban Kaposváron megrendezett Rippl-Rónai Fesztiválon ellopta Csíkszentmihályi Réka kiállított alkotását.

Az Egy élet két pillanata címet viselő zászló a Fő utcán lengedezve tetszett meg az ittas férfinak, aki május 26-án késő éjszaka meg is szerezte azt. Nem számolt azonban azzal, hogy a helyszínen térfigyelő kamerák vannak, és a felvételt a rendőrség nyilvánosságra hozza. A férfi, miután látta az ellene kiadott körözést, önként jelentkezett a rendőrségnél, és az ellopott zászlót sértetlenül visszaadta a művésznek. 

A lámpaoszloptól jobbra fent látszik. Ekkor még megvolt.
A lámpaoszloptól jobbra fent látszik. Ekkor még megvolt.
Fotó: Kaposvarmost.hu

A Kaposvári Járásbíróság méltányolta, hogy a férfi büntetlen előéletű és a lopást beismerte, így jogerős ítéletében egy év próbára bocsátotta.