Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százmilliós pénzmosásra adta kölcsön a számláját egy magyar férfi

2018.08.03. 09:06

Százmillió forintos pénzmosás miatt emelt vádat egy férfi ellen a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint a 35 éves férfi 2015 augusztusa előtt az általa képviselt kft. bankszámlaszámát egy - a nyomozás állása szerint ismeretlen - külföldi férfi rendelkezésére bocsátotta, hogy arra ismeretlenek bűncselekményből származó, megtévesztéssel megszerzett összegeket utalhassanak - közölte pénteken a főügyészség az MTI-vel.

A vád szerint az egész úgy kezdődött, hogy egy ismeretlen bűntárs még 2015. július végén jogosulatlanul belépett a kanadai cég egyik alkalmazottjának emailfiókjába, és megszerezte egy megrendeléssel kapcsolatos levelezés adatait. 

Ennek birtokában írt egy kamulevelet a cégnek, melyben az átutalást a vádlott cégének bankszámlájára kérte. Az átvert alkalmazott ezt két részletben át is utalta.

A vádlott cégének bankszámlájára így 2015. augusztus 3-án mintegy 74 millió forintnak megfelelő amerikai dollár, pár nappal később, 2015. augusztus 6-án pedig csaknem 40 millió forintnak megfelelő amerikai dollár érkezett a kanadai cégtől.

A férfi - aki a vád szerint tudta, hogy a pénz bűncselekmény elkövetéséből származik - a bankszámlájára érkezett összegek egy részét több alkalommal egy budapesti bankfiókban készpénzben, a maradékot pedig bankautomatából, bankkártyával vette fel, majd azt a külföldi férfinak átadta.

Ezen túlmenően a vádlott bankszámlájára 2015. augusztus 7-én is érkezett egy csaknem 30 millió forintnak megfelelő amerikai dollár összegű jóváírás egy houstoni székhelyű társaságtól. A társaság feljelentése után a nyomozó hatóság intézkedett arról, hogy a vádlott bankszámláját zár alá vegyék, így a férfi ezt az összeget már nem tudta felvenni.

A vádlottal szemben a Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra - olvasható az ügyészségi közleményben.