Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Mindenki kerülje el az M0-s déli szakaszát!

2018.08.10. 16:30 Módosítva: 2018.08.10. 16:34

Ahogy mi is többször beszámoltunk róla, az M0-s autóút déli szektorán az eddigieknél is intenzívebb forgalom tapasztalható, még a csúcsidőszakokon kívül is - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az autóút mindkét irányában telítettek a sávok, ebben a cikkben írtunk arról, hogy milyen munkálatok folynak ott épp.

m00

Péntek napközben közel 10 kisebb-nagyobb koccanásos, utoléréses baleset nehezítette és jelenleg is nehezíti a közlekedést. Az M1-estől az M5-ös irányába a balesetek mellett a jóval nagyobb nemzetközi forgalom is lassítja az előrehaladást, az Útinform adatai szerint ezen a szakaszon jelenleg 30-35 perccel hosszabb a menetidő. 

De az M7-es felé tartó oldalon is már most 10-15 perccel hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok. Ráadásul a pénteki munkavégzés után várhatóan többen is a Balatonra utaznak, ezért 16 óra után még ennél is nagyobb torlódásra számíthatnak, az M7-es autópályán is már most lelassult a közlekedés a magyar tenger irányába.

Ráadásul az autóút ezen szektorában néhány nap múlva teljes körű hídfelújítási és burkolat fejlesztési munkák indulnak, az ehhez kapcsolódó terelés kiépítése is a finisében van, így a megszokott 2x3 sáv helyett 2x2 sáv áll a közlekedők rendelkezésére.

A fentiek miatt arra kérik az autósokat, hogy aki teheti kerülje el az M0-s autóút déli szektorát és válasszon másik útvonalat. Ha már úton vannak, kérik, az esetleges baleseti helyszínek mellett ne bámészkodjanak, mert a tapasztalatok szerint emiatt is nő a feltorlódott kocsisor hossza, emellett tartsanak kellő követési távolságot is!

Utazás előtt érdemes tájékozódni az Utinform.hu oldalon vagy az Útinform szolgálat diszpécsereinél a 06-1-336-2400-s telefonszámon.