Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenki kerülje el az M0-s déli szakaszát!

2018.08.10. 16:30 Módosítva: 2018-08-10 16:34:47

Ahogy mi is többször beszámoltunk róla, az M0-s autóút déli szektorán az eddigieknél is intenzívebb forgalom tapasztalható, még a csúcsidőszakokon kívül is - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az autóút mindkét irányában telítettek a sávok, ebben a cikkben írtunk arról, hogy milyen munkálatok folynak ott épp.

m00

Péntek napközben közel 10 kisebb-nagyobb koccanásos, utoléréses baleset nehezítette és jelenleg is nehezíti a közlekedést. Az M1-estől az M5-ös irányába a balesetek mellett a jóval nagyobb nemzetközi forgalom is lassítja az előrehaladást, az Útinform adatai szerint ezen a szakaszon jelenleg 30-35 perccel hosszabb a menetidő. 

De az M7-es felé tartó oldalon is már most 10-15 perccel hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok. Ráadásul a pénteki munkavégzés után várhatóan többen is a Balatonra utaznak, ezért 16 óra után még ennél is nagyobb torlódásra számíthatnak, az M7-es autópályán is már most lelassult a közlekedés a magyar tenger irányába.

Ráadásul az autóút ezen szektorában néhány nap múlva teljes körű hídfelújítási és burkolat fejlesztési munkák indulnak, az ehhez kapcsolódó terelés kiépítése is a finisében van, így a megszokott 2x3 sáv helyett 2x2 sáv áll a közlekedők rendelkezésére.

A fentiek miatt arra kérik az autósokat, hogy aki teheti kerülje el az M0-s autóút déli szektorát és válasszon másik útvonalat. Ha már úton vannak, kérik, az esetleges baleseti helyszínek mellett ne bámészkodjanak, mert a tapasztalatok szerint emiatt is nő a feltorlódott kocsisor hossza, emellett tartsanak kellő követési távolságot is!

Utazás előtt érdemes tájékozódni az Utinform.hu oldalon vagy az Útinform szolgálat diszpécsereinél a 06-1-336-2400-s telefonszámon.