Ödön
2 °C
11 °C

Nem fizette vissza a 306 milliós támogatást az Összefogás Párt

D ATI20140918045
2018.08.17. 20:37

Az Összefogás kamupárt meg sem közelítette a választáson az 1%-os küszöböt, ezért az elnöke és két alelnöke a saját vagyonával felel a kampányra felvett, 306 millió forintos állami támogatásért - ezt a Magyar Államkincstár válaszolta az RTL Klub Híradójának kérdésére.

A párt elnökét, Szepessy Zsoltot nem tudták elérni, ez legutóbb áprilisban sikerült nekik, akkor még azt mondta, jogkövetők lesznek, ám eddig mégsem fizették vissza a 306 milliós támogatást.

A kamupárt hatvanhat jelöltet indított, és az országos listán 1407 szavazatot gyűjtöttek, meg sem közelítették az 1%-os határt, de eddig mégsem fizették vissza a támogatást. Két hete a Magyar Közlönyben jelentették be, hogy megszűntek, megadtak egy óbudai címet, ahol a hitelezők benyújthatják nekik a követeléseiket, a címen azonban az RTL Klub riportere nem találta, a címről kiderült, hogy csak egy székhelyszolgáltató, leveleiket átveszi egy nő, és továbbítja nekik.  

Az Államkincstár szerint a 306 milliós adósságért hárman, a párt elnöke, Szepessy Zsolt valamint két alelnöke, Katona Tibor és Stiffer Mónika felel a saját vagyonával. 

Szepessy ellen jelenleg két eljárás is folyik, az egyik épp a 2014-es kampánypénzek miatt, mert az Állami Számvevőszék olyan szabálytalanságokat talált a kampányfinanszírozásban, hogy büntetőeljárást indítottak. A másik ügye befolyással való üzérkedés, ebben el is ítélték: pénzért cserébe 600 ukránnak ígérte meg, hogy magyar állampolgárságot intéz nekik, de ebből semmi sem lett. 

(Borítókép: Szepessy Zsolt  polgármesterjelölt plakátja Nyíregyházán,  2014-ben. MTI/Szepessy Zsolt)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?