Nem fizette vissza a 306 milliós támogatást az Összefogás Párt

D ATI20140918045
2018.08.17. 20:37

Az Összefogás kamupárt meg sem közelítette a választáson az 1%-os küszöböt, ezért az elnöke és két alelnöke a saját vagyonával felel a kampányra felvett, 306 millió forintos állami támogatásért - ezt a Magyar Államkincstár válaszolta az RTL Klub Híradójának kérdésére.

A párt elnökét, Szepessy Zsoltot nem tudták elérni, ez legutóbb áprilisban sikerült nekik, akkor még azt mondta, jogkövetők lesznek, ám eddig mégsem fizették vissza a 306 milliós támogatást.

A kamupárt hatvanhat jelöltet indított, és az országos listán 1407 szavazatot gyűjtöttek, meg sem közelítették az 1%-os határt, de eddig mégsem fizették vissza a támogatást. Két hete a Magyar Közlönyben jelentették be, hogy megszűntek, megadtak egy óbudai címet, ahol a hitelezők benyújthatják nekik a követeléseiket, a címen azonban az RTL Klub riportere nem találta, a címről kiderült, hogy csak egy székhelyszolgáltató, leveleiket átveszi egy nő, és továbbítja nekik.  

Az Államkincstár szerint a 306 milliós adósságért hárman, a párt elnöke, Szepessy Zsolt valamint két alelnöke, Katona Tibor és Stiffer Mónika felel a saját vagyonával. 

Szepessy ellen jelenleg két eljárás is folyik, az egyik épp a 2014-es kampánypénzek miatt, mert az Állami Számvevőszék olyan szabálytalanságokat talált a kampányfinanszírozásban, hogy büntetőeljárást indítottak. A másik ügye befolyással való üzérkedés, ebben el is ítélték: pénzért cserébe 600 ukránnak ígérte meg, hogy magyar állampolgárságot intéz nekik, de ebből semmi sem lett. 

(Borítókép: Szepessy Zsolt  polgármesterjelölt plakátja Nyíregyházán,  2014-ben. MTI/Szepessy Zsolt)