Erzsébet
1 °C
4 °C

Részegen gázolt el egy babakocsis nőt egy férfi Szentendrén

2018.08.24. 09:30 Módosítva: 2018-08-24 09:30:43

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittasan úgy gázolt el egy babakocsit toló nőt Szentendrén, hogy az anya és a babakocsi több mint tíz métert repült a levegőben – írja közleményében az ügyészség.

Az eset 2016 októberében történt, amikor a részeg férfi ki akart kerülni egy autót, de nem vette észre a babakocsit toló nőt, így már kikerülni sem tudta. Az ütközés után a nő a szélvédőnek csapódott, aztán majdnem húsz métert repült, a babakocsi, benne a két hónapos gyerekkel, pedig egy füves területre repült és fel is dőlt.

A férfi megállás nélkül elhajtott, de később megállt, és gyalog visszasétált a helyszínre. A rendőrök a személyleírások alapján itt ismerték fel, elfogták és őrizetbe is vették. A balesetben az anya súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a csecsemőnek viszont nem esett baja.

A férfit az ügyészség  súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és indítványozták a börtönbüntetés kiszabását. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?