Cecília
4 °C
6 °C

Utánajárna a bűznek az egyik gyanús hatvani cég

2018.08.27. 09:40

Hatvanban és környékén már folyamatos az elviselhetetlen bűz, de hogy honnan jön a szag, arra egyelőre senki nem tudja vagy akarja megmondani a választ. A múlt héten mindenesetre a felállított bűzcsapdák borzolták a kedélyeket, és gyanús volt, hogy az egyik ilyen bűzcsapda szőrén-szálán eltűnt. A helyi önkormányzat anélkül, hogy konkrétumokat megfogalmazott volna, azt sugallta, hogy egy környékbeli cég állhat a háttérben.

A cég ugyanakkor közleményt küldött az Indexnek, amelyben cáfolták, hogy bármi közük lenne a bűzcsapda eltűnéséhez, illetve magához a bűzhöz. A Hunviron Kft. végzi a pernyehányó rekultivációját. Mint írják, ők is csak a sajtóból értesültek arról, hogy „a város által kezdeményezett bűzmérésre kihelyezett egyik bűzcsapda eltűnt. Ez megelőzhető lett volna abban az esetben, ha a kihelyezéskor a cégünk Telephelyére is helyeznek el bűzcsapdát" – írja közleményében a cég.

Őket azonban nem keresték meg, írják. Szerintük nyitottak lettek volna arra is, hogy közvetlenül a cég telephelyére tegyék a bűzcsapdát, hiszen „mindig együttműködtünk és a jövőben is mindenben segítségére leszünk a város vezetésének abban, hogy kiderüljön a büdösség oka".

Azért is tartják fontosnak, hogy bizonyítsák,

a bűz nem a telephelyről származik.

Ők is felkértek szakértőket, akik állításuk szerint mindezt igazolták, míg tudomásuk szerint ilyen vizsgálattal  egyetlen másik hatvani és Hatvan környéki cég sem rendelkezik.

A bűzzel kapcsolatban a héten egyeztetések várhatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?