16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Gyárfás Tamás megzsarolásával gyanúsítják az Aranykéz utcai robbantót

2018.09.07. 12:07

Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a már jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohácot - írta az MTI az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki közlése alapján.

Az ORFK "a nyomozás érdekeire tekintettel" nem adott az eljárásról bővebb tájékoztatást.

A Pestisrácokon megjelent, csütörtökön kiszivárgott információk szerint Jozef Rohác terhére azt rója a hatóság, hogy az ő utasítására dobták be Gyárfás postaládájába azt a hangfelvételt, amelynek köszönhetően végül az egykori úszószövetségi elnököt is meggyanúsították a Fenyő-ügyben. A pótnyomozás lezárásáról és eredményéről viszont a vádlott és ügyvédje is csak a sajtóból értesült.

Jozef Rohác augusztus 14-én ismerte be a rendőrségen, hogy több mint két évtizede ő ölte meg Prisztás Józsefet. A négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt Jozef Rohácot életfogytiglanra ítélték azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a 62 éves férfi feltételes szabadlábra bocsátásnak lehetősége.

Az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság ügyében felbujtóként súlyos büntetést kapott Portik Tamás, az 51 éves férfinek még legalább 10 év van hátra jogerős szabadságvesztéséből. A Fenyő-gyilkosság ügyében idén áprilisban felbujtóként meggyanúsították Gyárfás Tamás sportvezetőt, aki azonban tagadta bűnösségét.  • Hírek
  • Hírek