A TEK bejáratának közelében megy a drogterjesztés a Hős utcában

2018.09.11. 23:21

Egy lepusztult Hős utcai épületben, nem messze a rendőröktől megy nagyüzemben a drogterjesztés, derült ki az RTL Klub Házon kívül című műsorának rejtett kamerás felvételeiből. 

Itt árulják a varázsdohányként ismert kábítószert is, ami hivatalosan nem is minősül annak, mert csak sima dohány, ami le van fújva ismeretlen szerekkel. Mert azt pontosan a használók sem tudják, mikor mi van benne, mivel többen is árulnak.  

A felvételen egy fogyasztót kísérnek végig rejtett kamerával, felmennek vele az utcáról a terjesztőkhöz. Magát a bizniszt egyébként másodpercek alatt lezavarják odabent, ahol már sorban állnak az emberek, sokszor reggel 7-8 órától. A videón látni lehet, ahogy egy fal mellett álló ember 500 forintért azonnal nyújtja az újságpapírt, amibe a másik terjesztő beleszórja az anyagot, közben senki nem szól senkihez. 

A legkeményebb, hogy az épület hátsó bejáratától gyakorlatilag a TEK méterekre van, és az sem nagyon akadályozza meg a vásárlókat, hogy a ház előtt rendőrök állnak azóta, hogy többen meghaltak a szer miatt. 

Kifelé menet sokan a ruhájukba, vagy a szájpadlásukba rejtik a megvásárolt szert, hogy ne bukjanak le igazoltatás közben. 

Viszont a rendőri jelenlét miatt sokan a Kőbánya vasútállomáshoz mennek át elszívni a varázsdohányt, mert ott már nincsenek szem előtt. A felvételen több olyan használót látni, aki a drogtól kiütve magáról nem tud, a riportban megszólaltatott férfi is arról beszél, hogy a varázsdohányból elég néhány slukk, hogy teljesen kiüsse az embert. 

A rendőrség a napokban tartott egyébként razziát a Hős utcában és a Pillangó parkban, melynek során 67 embert vettek őrizetbe. Arról, hogy már Zuglóig ér a Hős utcai drogprobléma, ebben a cikkünkben írtunk a nyáron.