Villő
15 °C
29 °C

A Fidesz ezt nem adja oda Brüsszelnek

2018.09.15. 12:53

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, szerintük szó sem lehet arról, hogy Magyarország átadja ahatárvédelem jogát a bevándorláspárti brüsszeli intézményeknek. A siófoki sajtótájékoztatón azt mondta,

Brüsszel legújabb terve, hogy elvegye a határőrizet jogát azoktól az országoktól, amelyek nemet mondtak a bevándorlásra. "A magyar határt csak olyan honvédek és rendőrök védhetik, akik a magyar alaptörvényre esküt tettek, és akik számára Magyarország védelme az első".

Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a bevándorlást. A legutóbbi dokumentumokban már nem is határvédelemről beszélnek, hanem határmenedzsmentről - mondta.  A párt kommunikációs igazgatója szerint, ha Brüsszelen múlt volna a magyar határok védelme, akkor mára Magyarország is bevándorlóország lenne. A magyar emberek azonban világosan döntöttek ebben a kérdésben; világossá tették, hogy nem akarnak Magyarországból bevándorlóországot csinálni.

A magyar kormány a magyarok döntését hajtja végre, és érvényt szerez a magyarok akaratának: meg kell védenie az országot, és semmi szín alatt nem adhatja át a határőrizet jogát másoknak.

A Fidesz ezért arra kéri a kormányfőt, hogy minden eszközzel védje meg Magyarországot, és "semmi szín alatt ne engedje át a határőrizet jogát bárki másnak".