Erzsébet
1 °C
4 °C

A Fidesz ezt nem adja oda Brüsszelnek

2018.09.15. 12:53

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, szerintük szó sem lehet arról, hogy Magyarország átadja ahatárvédelem jogát a bevándorláspárti brüsszeli intézményeknek. A siófoki sajtótájékoztatón azt mondta,

Brüsszel legújabb terve, hogy elvegye a határőrizet jogát azoktól az országoktól, amelyek nemet mondtak a bevándorlásra. "A magyar határt csak olyan honvédek és rendőrök védhetik, akik a magyar alaptörvényre esküt tettek, és akik számára Magyarország védelme az első".

Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a bevándorlást. A legutóbbi dokumentumokban már nem is határvédelemről beszélnek, hanem határmenedzsmentről - mondta.  A párt kommunikációs igazgatója szerint, ha Brüsszelen múlt volna a magyar határok védelme, akkor mára Magyarország is bevándorlóország lenne. A magyar emberek azonban világosan döntöttek ebben a kérdésben; világossá tették, hogy nem akarnak Magyarországból bevándorlóországot csinálni.

A magyar kormány a magyarok döntését hajtja végre, és érvényt szerez a magyarok akaratának: meg kell védenie az országot, és semmi szín alatt nem adhatja át a határőrizet jogát másoknak.

A Fidesz ezért arra kéri a kormányfőt, hogy minden eszközzel védje meg Magyarországot, és "semmi szín alatt ne engedje át a határőrizet jogát bárki másnak".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?