Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elvitték az 1,8 milliárdos főnyereményt az ötöslottón

2018.09.22. 19:00

Elvitték az ötöslottó főnyereményét szombaton. 

Egyetlen telitalálatos szelvény volt, ezzel 1,846 milliárd forintot nyert.

  • A 25 darab négyes szelvény 2,15 millió forintot ér,
  • 2700 darab hármas 20 ezer forintot hozott,
  • a 80 ezer kettessel 1500 forintot lehetett nyerni.
  • A Jokerre telitalálatos nem volt, így a százmilliót senki sem vitte el, a jövő hétre 130 millió ment át. A Joker számai: 513967.

1-90-ig kell bejelölni jól, és minden megváltozik. Ez persze könnyebbnek tűnik, mint ha azt mondanánk, kijelölünk egy millimétert Budapest és Velence között és azt kell eltalálni. Pedig a kettő esélye pont ugyanannyi. Ezúttal szombaton viszont sikerült.

Persze az is nagy kérdés, boldogságot hoz-e a ránk zúduló főnyeremény, most épp 1,846 milliárd forint, amihez valójában semmi közünk sincs.

Ez jelenleg 450 évnyi bruttó átlagfizetést jelent.

 

Ezzel vendégek leszünk a saját életünkben, nem lesz semmi körülöttünk, amire azt mondhatnánk: ezt én csináltam!

Milyen életbölcsességet adhat át így az ember a gyerekének, milyen példát mutathat? Abból élünk, fiam, hogy apu vett egy szelvényt?

Persze, ha a lét ilyesfajta könnyűsége mégsem volna elviselhetetlen, ott van még a rengeteg feladat, hogyan is kell kezelni egy ilyen vagyont – amihez nyilván nem értünk, és amelynek megszerzéséhez tehát semmi közünk, leszámítva a szelvény megvásárlását –, jönnek az ismerősök, rokonok, esetleg széteső kapcsolatok és a kérdések, hogyan is jótékonykodjunk a pénzből és hogyan helyezzük el felelősségteljesen, ha már a foglyává váltunk. Mert elveszett életünk megőrzése reményében nyilván nem mondunk le róla. Hogy érdemes lenne-e lemondani róla, annak a nyertesek a tudhatói, van, aki nem lett boldog az új életében. 

Én könnyen beszélek, elfelejtettem szelvényt venni. Ha ön viszont nem, és nem fél attól, hogy atomjaira hullik az élete a nyereménytől, vagy esetleg állandó számokkal játszik, de a héten épp elfelejtette megtenni, ezért szeretne megnyugodni, hogy nem most úszik el a főnyeremény, akkor tessék, itt vannak számok emelkedő sorrendben:

38, 43, 48,  53,  69