Elvitték az 1,8 milliárdos főnyereményt az ötöslottón

2018.09.22. 19:00

Elvitték az ötöslottó főnyereményét szombaton. 

Egyetlen telitalálatos szelvény volt, ezzel 1,846 milliárd forintot nyert.

  • A 25 darab négyes szelvény 2,15 millió forintot ér,
  • 2700 darab hármas 20 ezer forintot hozott,
  • a 80 ezer kettessel 1500 forintot lehetett nyerni.
  • A Jokerre telitalálatos nem volt, így a százmilliót senki sem vitte el, a jövő hétre 130 millió ment át. A Joker számai: 513967.

1-90-ig kell bejelölni jól, és minden megváltozik. Ez persze könnyebbnek tűnik, mint ha azt mondanánk, kijelölünk egy millimétert Budapest és Velence között és azt kell eltalálni. Pedig a kettő esélye pont ugyanannyi. Ezúttal szombaton viszont sikerült.

Persze az is nagy kérdés, boldogságot hoz-e a ránk zúduló főnyeremény, most épp 1,846 milliárd forint, amihez valójában semmi közünk sincs.

Ez jelenleg 450 évnyi bruttó átlagfizetést jelent.

 

Ezzel vendégek leszünk a saját életünkben, nem lesz semmi körülöttünk, amire azt mondhatnánk: ezt én csináltam!

Milyen életbölcsességet adhat át így az ember a gyerekének, milyen példát mutathat? Abból élünk, fiam, hogy apu vett egy szelvényt?

Persze, ha a lét ilyesfajta könnyűsége mégsem volna elviselhetetlen, ott van még a rengeteg feladat, hogyan is kell kezelni egy ilyen vagyont – amihez nyilván nem értünk, és amelynek megszerzéséhez tehát semmi közünk, leszámítva a szelvény megvásárlását –, jönnek az ismerősök, rokonok, esetleg széteső kapcsolatok és a kérdések, hogyan is jótékonykodjunk a pénzből és hogyan helyezzük el felelősségteljesen, ha már a foglyává váltunk. Mert elveszett életünk megőrzése reményében nyilván nem mondunk le róla. Hogy érdemes lenne-e lemondani róla, annak a nyertesek a tudhatói, van, aki nem lett boldog az új életében. 

Én könnyen beszélek, elfelejtettem szelvényt venni. Ha ön viszont nem, és nem fél attól, hogy atomjaira hullik az élete a nyereménytől, vagy esetleg állandó számokkal játszik, de a héten épp elfelejtette megtenni, ezért szeretne megnyugodni, hogy nem most úszik el a főnyeremény, akkor tessék, itt vannak számok emelkedő sorrendben:

38, 43, 48,  53,  69