Szél Bernadett nem zárja ki, hogy kilép az LMP-ből

2018.09.26. 21:52

Új belső eljárás indul az LMP-ben a párt egykori vezetője, Szél Bernadett ellen – értesült a Zoom.hu. Bár a cikk fegyelmi eljárást említ, az Index úgy tudja, valójában etikai eljárásról van szó.

Szél a lapnak megerősítette, hogy az eljárást Sallai Róbert Benedek kezdeményezte a nyilatkozatai miatt. Szél ugyanis bírálta, hogy a pártelnökség döntése nyomán az LMP EP-képviselője, Meszerics Tamás nem szavazott a Sargentini-jelentésről. Egy másik alkalommal Szél politikai öngyilkosságnak nevezte a párt politikáját.

Szél Bernadett ellen Júliusban zajlott le az előző, a vezető tisztségektől való hároméves eltiltásával záródó etikai eljárás, ami lényegében ellehetetlenítette Szélt a pártban. Egy hónappal később később le is mondott a társelnöki és a frakcióvezetői posztról. Akkor az volt a kifogás, hogy Szél (és Ungár Péter) a választási kampány idején a párt álláspontjával szembemenve a visszalépésekről tárgyaltak egyes egyéni választókerületekben.

Az Indexnek Szél megerősítette az újabb etikai eljárás tényét és hogy azt Sallai kezdeményezte.

Sallai Róbert Benedek egy sértett politikus, aki minden eszközt felhasznál, hogy eltávolítsa a politikai ellenfeleit

– közölte. A kérdésre, hogy ezek után tervezi-e a távozást az LMP-ből azt válaszolta, hogy erre egyelőre nem kíván válaszolni.

Az Index úgy tudja, hogy az etikai eljárást kezdeményező hosszú levélben Sallai hűtlen kezeléssel is megvádolta az egykori LMP-s vezetőt.