Judit
2 °C
7 °C

Burány: A szopófantom pontosan megmutatja, mi van ma Magyarországon

2018.09.30. 10:23

Nem azért foglalkozunk a szopófantommal, mert Magyarország bűntörténetének talán legbizarrabb nyilvánosságra került szexuális zaklatásáról van szó, hanem azért, mert ez az egy történet pontosan jelzi, milyen a droghelyzet és a közbiztonság ma Magyarországon

- mondta Burány Sándor szocialista politikus vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet pár száz méterre tartott Kőbánya központjától, ahol az említett eset történt. Burány a héten a parlamentben is a szopófantomon keresztül kritizálta a közbiztonsági állapotokat. 

Ez a helyzet egészen egyszerűen tragikus - folytatta a Párbeszéd frakciójának parlamenti képviselője, aki szerint sem a rendőrség, sem a kormány, sem az önkormányzat nem talált megoldást a droghelyzetre. A politikus szerint nem a rendőség a hibás, mert ők többnyire elkapják az elkövetőket (ahogy történt most is), viszont a kormány drogstratégiája megbukott, köszönhetően annak, hogy nem találtak megoldást a dizájnerdrogok problémájára. (A Fidesz drogstratégiájáról itt írtunk bővebben.)

Burány szerint az jelzi a helyzet súlyosságát, hogy Kőbánya ezen részének az ország legbiztonságosabb területének kellene lennie, mert itt van a Nemzetvédelmi Egyetem és a TEK központja, ehhez képest "ez ma Magyarország legismertebb nogo zónája, ahol áldatlan állapotok uralkodnak".

A politikus arról is beszélt, hogy hiába a több száz rendőr a környéken, a hatóság tehetetlen. "Azért, mert a társadalom kettészakadt: kevés számú, de jól kereső gazdagokra, akik húzzák fel az átlagfizetést, és nagy létszámú rosszul vagy nagyon rosszul kereső emberekre, ahol a kilátástalanság vagy a nincstelenség előbb utóbb bűnelkövetéshez, droghasználathoz vezet."

Kizárólag kriminalizációval nem lehet kezelni a helyzetet, hogy mennyire nem, azt éppen a szopófantom mutatta meg legvilágosabban

- jelentette ki Burány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?