Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek a kispesti késelés ügyében

2018.10.13. 10:51

Emberölés bűntette miatt emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken egy 30 éves férfi ellen, aki 2017. júliusában szíven szúrta ukrán lakótársát. A bűncselekmény egy kispesti családi házban történt, amit többen munkásszállóként használtak.

Ide érkezett haza július 9-re virradó éjjel a sértett, aki a vádirat szerint ittas volt és a ház teraszán történő hangoskodással felébresztette nappaliban alvó társukat. A vádlott ekkor az emeleten aludt, de a hangzavarra ő is felébredt. Egy 9 cm-es késsel indult a földszintre, majd szóváltás után kizárta a hangoskodó férfiakat a teraszra.

A sértett és társa benyomták az ajtót, bejutottak a lakásba és a szobájukba indultak, de ekkor vették észre, hogy a vádlottnál már egy 15 centiméteres pengéjű kés van. Védekezésül térköveket dobtak a támadó irányába, aki ezt követően szúrta meg szívtájékon az ukrán lakótársát.

A sértett a kórházba szállítás után halt meg. A vádlott visszaeső bűnöző, korábban rablás miatt ítélték el, jelenleg letartóztatásban várja a tárgyalást.