Ödön
1 °C
11 °C

Demeter Márta újabb 300 kérdést ígér a honvédelmi miniszternek

2018.10.19. 11:22

Demeter Márta LMP-s politikust össztűz alá vette a Fidesz és a kormány, miután Demeter a héten azt a kérdést tette fel írásban a honvédelmi miniszternek, hogy miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát.

Ezután kiderült, hogy elnézte az LMP-s politikus a dolgot, mert nem Orbán lánya, hanem egy Orbán vezetéknevű nevű katona gyermeke utazott a gépen. A Fidesz mindenesetre lemondásra szólította fel, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Németh Szilárd pedig azt mondta, hogy Demeter katonai nemzetbiztonsági kockázat.

Demeter most egy hosszú közleményben válaszolt, amelyben bocsánatkérés nem szerepel. Az LMP-s politikus azt üzente Németh Szilárdnak:

nem én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat, hanem azok a szereplők, akiknek zavaros történetei a Fidesz kormányzásához kapcsolódnak.

Demeter javasolt is néhány ügyet, amellyel foglalkozhatna Németh: Kiss Szilárd, Ghaith Pharaon, Zaid Naffa vagy a izraeli titkosszolgákból verbuválódott Black Cube nevű cég ügye ilyen szerinte.

Demeter azt is írta, hogy "a képviselők nem a kormány kegyéből, hanem a választók megbízásából tájékozódnak és a tájékoztatnak", a Honvédség működése feletti civil kontroll pedig szerinte nem azt jelenti, hogy csak a honvédelmi miniszter által elgondoltak szerint juthatnak a törvényhozás tagjai információkhoz a honvédelem területén.

És bizony, akármennyire is nem tetszik a Honvédelmi Minisztérium vezetésének, nem ők döntik el, hogy a tevékenységük ellenőrzésével foglalkozó parlamenti bizottságnak kik a tagjai és a tisztségviselői. Mint ahogyan a képviselői kérdések feltevése sem a HM kényelmi vagy más jellegű szempontjainak figyelembe vételével történik. Úgyhogy számíthatnak a következő 300 kérdésre is.

Vagyis Demeter további sok-sok kérdést ígér, a képviselői mandátumáról vagy a rendészeti bizottság alelnöki posztjáról pedig esze ágában sincs lemondani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?