Az államtitkár megtalálta a szeméthelyzet felelősét

1212
2018.10.29. 13:52

A hulladékszállítás egyre látványosabb problémája miatt támadta az MSZP a kormányt napirend előtt a parlamentben. Ezzel a témával tért vissza a közéletbe a választások óta nem nagyon szereplő Molnár Gyula volt MSZP-elnök.

Az MSZP már a hétvégén nyilvánvalóvá tette, hogy komoly problémának tartja, ami a hulladékszállítás körül kialakult. És azt ígérte a párt, hogy engedetlenségi mozgalmat szervez, amelynek keretében a Parlament elé viszik az el nem hordott szemetet.

Nincs jobb- vagy baloldali szemét

Molnár most azt mondta, hogy szemétszállítás ügyben

ezen a lovon nemhogy lovagolni nem lehet, hanem megdöglött.

Szerinte ha a közszolgáltatások nem működnek, azt jelenti, hogy "háborús helyzet van". Molnár azt mondta, "nincs jobb- vagy baloldali szemét", "ahol szemét van, ott nem lehet élni".

Az MSZP-s politikus szerint ez egy "igazi NER-sikersztori", ugyanis 20 milliárd veszteséget sikerült felhalmozni. Eddig ilyesmit, hogy az utcán marad a szemét, szerinte csak filmekben láttunk:

Nápolyban a maffia miatt van, itt a kormány miatt, talán nincs is nagy különbség.

Molnár azt mondta, nem a katasztrófavédelemre vagy bizottságokra van szükség. "Szüntessék meg a nemzeti szemét Zrt-t, térítsék meg a károkat, adják vissza a feladatot az önkormányzatoknak!", javasolta Molnár, aki azt ígérte, hogy addig fognak tiltakozni, amíg midnez nem történik meg.

Nem kérhet semmit számon az ellenzék

A kormány nevében Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkár azt válaszolta:

Hulladék, szemét nem marad elszállítatlanul.

Cseresnyés szerint az ellenzéki kévpiselőknek olvasniuk kellene a híreket, hogy a hétvégén a kormány abban a pillanatban intézkedett, amint komolyabb probléma merült fel. (A jelenlegi hírek szerint 30 településen áll a szemét.)

Cseresnyés szerint ráadásul az ellenzék ebben az ügyben nem kérhet számon semmit, főleg a szocialisták, mert

önök idején csökkent a hulladékszállítás színvonala.

Az államtitkár, aki korábban Nagykanizsa polgármestere volt, arra emlékeztetett, hogy a városában a szocialisták kormányzása alatt a duplájára emelkedett a szemétdíj.

(Borítókép:  Cseresnyés Péter és Molnár Gyula az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 29-én. - fotó: Máthé Zoltán / MTI) 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?