Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ötöslottó, mi? Akkor mi ez a sok hetes?

2018.11.03. 21:01

Hétpettyes katicabogár, hétfejű sárkány, heten, mint a gonoszok – hétszámra sorolhatnánk a hetes számhoz kötődő fogalmakat, népmesei elemeket és számmisztikai nonszenszeket, mielőtt eljutnánk a David Fincher-filmig vagy az S Club 7-ig, de odáig inkább ne jussunk el, mert az hányinger. (Hány inger? Hát 7, mennyi lenne. [Bocs.])

De mi köze a hetes számnak az ötöslottóhoz? Az, hogy ezen a héten megérte a heteseket ikszelgetni, mert az 5 kihúzott szám közül 5 is hetes volt. Mutatjuk:

  • 15 (tizenöt)     
  • 70 (hetven)      
  • 76 (hetvenhat) 
  • 77 (hetvenhét)   
  • 87 (nyolcvanhét)    

Ehhez képest senki nem találta el az öt nyerőszámot, szóval jövő héten a főnyeremény

hétszázHarminchét millió

forint lesz.

7leafclover
Fotó: Aaron Mace / youtube

Szomorkodni viszont nem érdemes, mert 4 találatos szelvényből – nem fogják kitalálni – ezen a héten is akadt 7, amik darabonként majdnem 7 millió forintot (na jó: csak hatmillió-ötszázhatvannyolcezer-ötszáznyolcvanötöt) érnek. Hármasból 1169 darab volt, ezekért 41 955 forintjár. A 49 189 két találatos szelvény darabjáért 2180 forintot fizetnek, ami nem egy hétszilvafás nemesi vagyon, de legalább lesz miből fedezni a játékot a jövő 7-en.

(MTI | Szerencsejáték Zrt.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?